Снимка: БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е изгладил с "голяма шкурка" разногласията между министрите Симеон Дянков и Мирослав Найденов.

Преди дни между финансовия и земеделския министър възникна напрежение, което предизвика и гневната реакция на премиера. Малко преди Нова година финансовият министър разкритикува работата на Найденов и намекна, че може да бъде отстранен. Изказването му предизвика остър коментар на премиера, че ако Дянков си е позволил да дава оценка на Найденов, то той ще си отиде преди него.

Днес въпросът беше отново повдигнат в Бургас, където Борисов откри ремонтираните сгради на драматичния театър "Адриана Будевска" и Националното училище за музикално и сценично изкуство "Професор Панчо Владигеров" заедно с министрите Симеон Дянков, Лиляна Павлова и Вежди Рашидов.

На въпрос дали е изгладил разногласията между Найденов и Дянков, премиерът първоначално се ядоса и каза, че не това е най-важният въпрос, а това, че е дошъл да открие ремонтирания театър, да види ремонта на музикалното училище и изграждането на пътния възел Бургас-Средец-Созопол.

Когато обаче втори път му зададоха същия въпрос, премиерът каза, че е изгладил разногласията им с "голяма шкурка".

Oще по темата

"България няма да купува нови самолети - изтребители, докато има криза и докато се решават въпросите с театрите, науката и културата", каза още Борисов в морския град.

Попитан за предстоящия си разговор с германския канцлер Ангела Меркел на тази тема, премиерът отговори, че и сега имаме техника и сме добре въоръжени.

"В момента инвестираме в наука, култура, археология, а самолетите ще струват 150 милиона евро, които във времена на криза за много пари", добави още Борисов.

По въпроса с банковите кредити и лихвите Борисов обясни, че банките също имат огромна нужда да дават кредити в работещи проекти.

"Затова правителството полага огромни усилия за създаване на бизнес среда. А най-големият залог, който премиерът вижда в частния сектор, са проектите по енергийна ефективност. Те ще вдигнат в пъти цените на имотите на българските граждани и ще удължат живота на жилищата", поясни премиерът.

Финансовият министър Симеон Дянков добави, че предстои тристранен съвет, на който ще бъдат поканени представители на БНБ и на асоциацията на търговските банки, на който ще бъдат засегнати въпросите с лихвите.

Дянков беше категоричен, че няма да има повече отсрочки за бензиностанциите в страната, които трябва да поставят специални измервателни  устройства. Това струвало около 3-4 хиляди лева и окончателният срок е до края на март.

Премиерът съобщи още, че ще предложи два нови закона за НСО и разузнавателната служба. Ако новият президент ги одобри, те ще бъдат предложени за гласуване в пленарната зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

274

Анонимен

преди 12 години

на следващите избори ще искаме от ГЕРБ да спрат пенсиите на партийните секретари!Не може хора,които цял живот са играли джобен тенис,ровили са по дупките си и са изследвали съдържанието да получават пенсии-нека пенсиите ги изплащат назначените им олигарси.

273

писна ми

преди 12 години

от тия!!!!!!!!!!*** и мазните мусури!!!!!!!!!!!!!

272

Г. Димитров

преди 12 години

Бойко Борисов е като слънцето и въздуха за всяко живо същество.

fallback