Снимка: архив, Булфото
fallback

Отцепилите се шестима депутати от партията на Волен Сидеров - Валентин Николов, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев, Цвета Георгиева, Стоян Иванов и Калина Крумова, са декларирали принадлежност към ГЕРБ.

Заради това партийната субсидия на националистите е орязана с 238 хил. лв. за това тримесечие, оплака се пред TV 7 Волен Сидеров.

"Отцепилите се депутати от партия "Атака" са крадци на партийни пари", разгневи се лидерът на партията. Той бе категоричен, че шестимата депутати са купени от ГЕРБ.

"Вчера разбрахме, че парите се орязват. Отидохме да се видим със Симеон Дянков, но го нямаше. Видяхме се със заместника му Владислав Горанов. Той ни даде декларациите на шестимата депутати, които напуснаха "Атака", разказа Сидеров.

Той добави, че е предупреждавал Цветан Цветанов и Бойко Борисов за намеренията на шестимата депутати. Вътрешният министър и премиерът били категорични пред него, че по никакъв начин няма да привлекат техни отцепници.

"Моето обвинение е, че те ме излъгаха, че няма да ги приемат", защити се националистът.

По думите му с парите от субсидията се поддържат централата, местните организации, вестник, който реално се субсидира, за да стига до хората, а отскоро и телевизия.

Oще по темата

"Това е удар върху дейността на партията. Не срещу мен или заместника ми. Искат да спра да издавам вестника и да имам тази малка трибуна. Защото аз нямам трибуна в други вестници", коментира Волен Сидеров.

Той обясни, че "Атака" е спряла  да бъде партньор на ГЕРБ, защото управляващите били некоректни.

"Бяхме размотавани и лъгани от ГЕРБ по един йезуитски начин. Аз осъзнах, че тези хора не искат да вървят според народния интерес, както аз го съветвах през тези две години", обясни развода си с ГЕРБ Волен Сидеров.

В сряда националистите ще имат конгрес, на който ще се решава лидерството в партията, след разрасналия се  семейно-политически скандал.

Сидеров допусна, че доведеният му син Димитър Стоянов може да се уплаши и да не дойде на националния сбор. Стоянов поиска оставката на Сидеров, след което излезе информацията, че лидерът на "Атака" се е разделил с Капка, а поддържал отношения с Деница Гаджева.

Сидеров беше категоричен, че доведеният му син е поискал оставката му заради ГЕРБ и Бойко Борисов.

"В нощта на изборите, когато аз исках касиране на резултата, той е пращал поздравителен SMS на Борисов. Няма логика в това поведение", категоричен бе лидерът на "Атака".

На въпрос откъде е разбрал за съобщението, Сидеров коментира: "Димитър си го призна, след това и Борисов си призна, като го похвали".

Относно отношенията му с Капка Сидеров заяви само, че личното не трябва да се превръща в политически инструмент.

"Когато си лично засегнат от мен, да не се превръща в линия на унищожаване на "Атака", добави той.

Сидеров допусна, че е възможно примирие между него и Димитър Стоянов. "Стоянов, ако осъзнае, че направи грешка, винаги има път назад", твърди лидерът на националистите.

Според него обаче това било много трудно, ако имало отмъстителност, ревност и лични озлобление, вместо да се мисли за каузата.

Волен Сидеров допусна, че лидерът на РЗС Яне Янев отново подкрепя ГЕРБ, защото го държат заради подписката за нова конституция, в която бяха намерени 300 хил. фалшиви подписа и казусът бил стигнал до прокуратурата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

Анонимен

преди 12 години

за всичко боко ви е виновен.

117

Анонимен

преди 12 години

какво му харесвате на този *** бе.семейната партия се разпада.

116

ффф

преди 12 години

ПОСЛЕДНИЯТ ХИТ НА БОКО: "ВИНАГИ ДА ГО ДИГАШ Е ПО-ДОБРЕ, ОТКОЛКОТ ДА ТИ ПАДА...РЕЙТИНГА"...O, SANTA SIMPLIZITAS!

fallback