Снимка: Reuters
fallback

Холандия е под натиск от европейските си партньори да одобри присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство за свободно придвижване в проект за декларация на срещата на върха на ЕС, предаде Франс прес.

"Изпълнени са всички условия, за да може да се вземе решение по присъединяването на България и Румъния в Шенгенското пространство и Европейският съвет е приканен да вземе това решение възможно най-бързо. Ако е необходимо, Съветът отново ще
обсъди въпроса на заседанието си през март 2012 г.", се казва в текста на проектодекларацията.

Холандия е единствената страна, която все още блокира влизането на България и Румъния в Шенген, след като Финландия реши миналия месец да промени резервираната си позиция.

Холандското правителство аргументира противопоставянето си с недостатъчни резултати на двете кандидатки в борбата срещу корупцията и организираната престъпност, отбелязва АФП.

Разширяването на Шенгенското пространство изисква единодушното съгласие на 25-те страни членки, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

K.

преди 12 години

tajno,no tova e istinata,nie za nishto ne stavame,a se primiriavame s tova

16

До 7

преди 12 години

абе ти нормален ли си , измислил си някакво интервю , което даже нямаш кураж да си кажеш че си е твое , тоя не си знае собствената история както повечето европейци , та да не говорим за българската история , нелегални се продават цигари и в Берлин от виетнамци , това си го дават и по германската телевизия , така си написал измисленото си от теб интервю , че оставам с впечатление че холандския премиер ,се занимава само с гледане на българска телевизия и четене на българска история.

15

Анонимен

преди 12 години

В Холандия няма престъпност според тях , защото те са си разрешили проблема като са я узаконили , там и продажбата на наркотици е законна , и търговията на жива плът (проституция) е законна , сигурно и подкуп са му намерили законна форма като лобита и други начини , така че по техния пример да си узаконим престъпността и да им слагаме данъци и сме правова държава според холандските разбирания

fallback