Снимка: БТА
fallback

Приходите в Бюджет 2012 г. ще са в размер на 17,029 млрд. лева, а разходите - в размер на близо 18,586 млрд. лева, като от тях вноската в бюджета на Европейския съюз (ЕС) ще е почти 896 млн. лева. Това гласи приетият на второ четене от парламента текст по член 1 на бюджета за следващата година.

Бюджетният дефицит за 2012 г. беше утвърден в размер на близо 1,557 млрд. лева. Според прогнозата на правителството, той ще представлява 1,3% от брутния вътрешен продукт (БВП).

Oще по темата
 Предвижда  се постъпленията от данъци да бъдат 15,388 млрд. лева от общите приходи в хазната. От тази сума  приходите от ДДС се предвижда да бъдат 7,1 млрд. лв., от акцизи - 4,13 млрд. лева, а от данъка върху доходите на физически лица - над 2,236 млрд. лв.

Нито едно от предложенията на опозицията относно бюджетните приходи и разходи като цяло за следващата година не беше прието.

Депутатите гласуваха без дебати разходите на съдебната власт за следващата година да бъдат 400 млн. лева.

Дебатите и гласуването текст по текст на Бюджет 2012 на второ четене продължават.
 

Още икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 12 години

nqma ni6to lo6o v tova prihodite ni da sa pove4e ot razhodite skoro napalno 6te falirame no nali na tezi ne im ostava mnogo kakvo da im puka te izhar4iha kakvoto ima6e i za tqh si ima6e dosta

22

Анонимен

преди 12 години

Парите, които магистратите си раздадоха за коледни бонуси, са точно толкова, колкото "ще спестим" от "пенсионната реформа " за една година!!! 30 милиона!!! Дянков - вън!!!

21

лек №1

преди 12 години

Пари за 13-та заплата в съдебната система има. Магистратите и съдебните служители вече са получили коледните си премии. За членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) пари също има и всеки от тях средно взима по около 2120 лева коледна премия, съобщи сп. "Правен свят", направило запитване по Закона за достъп до обществена информация.

fallback