Снимка: архив, Булфото
fallback

Премиерът Бойко Борисов предлага на организаторите на анкетата "Футболист на годината" да обявят тазгодишното гласуване за "нулево" или призът да бъде връчен на избрания за "най-добър млад футболист".

"За мен вотът на феновете, с чиито гласове печеля приза "Футболист на годината", е протестен вот. Този вот е сигнал не, че Борисов е най-добрият футболист, а че и българският футбол се нуждае от реформи и нова политика, която да изведе един от най-обичаните спортове на ново поле", пише в писмо до феновете и медиите премиерът, като изрично благодари за номинацията.

"С интерес проследих всички коментари в този един месец, през който продължи анкетата. За съжаление, навсякъде, където присъства моето име, всичко се превръща в политика. Това, разбира се, подмени смисъла на анкетата и за пореден път стана повод за злонамерени коментари „за“ и „против“ Бойко Борисов. Убеден съм, че българските фенове нямат интерес от такъв дебат, а българският спорт не печели", смята премиерът.

Той отбелязва, че през последното десетилетие бе разрушена основната спортна зала в страната, а международните ни успехи са инцидентни явления. Борисов обаче изтъква, че правителство вече чертае нов модел за развитие на българския спорт. Изгражда нови спортни обекти и съоръжения, и модернизира старите.

Според премиера физическото възпитание и спортът са една от основните социални сфери на обществото.

"За мен спортът възпитава много и изгражда качества. Никога не съм крил своето пристрастие специално към футбола - и като зрител, и като запалянко, който следи с интерес и участва във футболни срещи – благотворителни или за лично удоволствие.

Няма да спра да се интересувам и занапред, а напротив – ще продължа активно да търся спонсори за българските футболни отбори, ще продължа да поставям спорта, като един от приоритетите на държавата. На последно място – като човек, който е бил треньор на националния отбор по карате, мога да направя разлика между професионалната и аматьорската игра в спорта", посочва премиерът.

Според Борисов последната една година е била трудна година и за българския футбол. Не трябвало обаче да се отричат постиженията на Димитър Бербатов, Благой Георгиев, Мартин Петров, Стилян Петров.

Oще по темата

"Теренът на Бистрица е мястото, където се чувствам най-много човек, там съм сред приятели, с които губим и печелим с достойнство. Теренът на Бистрица беше и единственото поле, на което исках да се скрия от обективите и да бъда себе си. За съжаление, не успях да спечеля тази игра, но именно там, с Тигрите на Бистрица победихме Ветераните на Левски с 4 на 1, а решаващото попадение беше моето", хвали се Борисов.

Днес стана ясно, че феновете официално избраха Бойко Борисов за Футболист на 2011 г.  Премиерът, който се раздава на терена за Витоша (Бистрица), получи 44% от гласовете или 3501 гласа.

Втори в анкетата остана нападателят на "Манчестър Юнайтед" Димитър Бербатов с 24% подкрепа или 1955 гласа.

Трети е Васил Лукаев от петодивизионния Шипка Драгор. В поредица от изказвания от миналата седмица Борисов беше категоричен, че няма да се откаже от наградата и сам се обяви за футболсит №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

223

123

преди 12 години

От няколко дни днес.бг публикува новините с премиера с провокотивни заглавия. Яно *** са закъсали финансово и са се поддали на спонсорство от червената ламя.

222

Грешка грешка !

преди 12 години

Погрешен ход на Борисов и съветниците му ! Неразумно е дори за толкова елементарно участие в конкурс премиерът да си сменя решението през ден (твърдеше, че ще се гордее с признанието и ще го приеме с гордост - днес друго). Отделно, че е неуважение към феновете и тези които са гласували за него (3501 човека) ! И нещо ВАЖНО - сега който и самоуважаващ се футболист да спечели, с какви чувства да приеме приза след като фаворита на феновете е отказал да участва ? Един вид печели по милостиня - грозно

221

Анонимен

преди 12 години

Тоя още ли не е разбрал, че народа се гаври с него, а не с БФС?

fallback