Снимка: архив, Булфото

Феновете официално избраха Бойко Борисов за Футболист на 2011 г.  Премиерът, който се раздава на терена за Витоша (Бистрица), получи 44% от гласовете или 3501 гласа.

Втори в анкетата остана нападателят на "Манчестър Юнайтед" Димитър Бербатов с 24% подкрепа или 1955 гласа.

Трети е Васил Лукаев от петодивизионния Шипка Драгор.

Футболистът временно беше изваден от анкетата, но в крайна сметка получи 430 гласа и остави зад себе си вратаря на "Твенте" Николай Михайлов и капитана на националния отбор Стилиян Петров, които оформят топ 5 на класацията. 

Следват ги Владимир Гаджев (Левски), Бранимир Костадинов (Ботев Враца), Христо Йовов (Левски), Спас Делев (ЦСКА) и Тодор Янчев (ЦСКА).

В дъното на класацията на феновете са звезди като Благой Георгиев и Валери Божинов. Халфът на Терек Грозни е привлякъл едва 10 гласа, а половинката на Николета Лозанова - само 6 гласа.

Още по темата

Самият премиер преди няколко дни заяви, че хората гласуват за него като протест срещу ниското ниво на родните футболисти.

Гласуването на привържениците на футбола приключи снощи. Според регламента списъкът с първите 20 в анкетата на феновете ще бъде предоставен на журналистите, които ще определят призовата тройка.

Церемонията по награждаването ще се състои на 23 декември в комплекс "Царско село" в София. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase