Аню Ангелов Снимка: БТА

Министърът на отбраната Аню Ангелов поиска ръководството на Военномедицинска академия да вземе спешни мерки за покриване на задълженията на болницата.

"Не искам да чувам предложения, които не са подкрепени със съответните разчети", заяви Ангелов по време на тържественото събрание на ВМА по повод 120 години от основаването на  болницата.

"Отлагането във времето на плащания за доставки, услуги, ремонти води до една задлъжнялост на ВМА, която е много сериозна", каза министърът.

Той посочи, че от 16 милиона лева задължения на ВМА, 8 милиона лева трябва да плати военното министерство.

"До края на следващата година трябва да се ликвидират тези задължения, това е решение на правителството, което трябва да се изпълни", изтъкна Ангелов.

Още по темата

Министърът посочи част от мерките, които трябва да се вземат като намаляване на разходите, продажба на имоти, техника и въоръжения за погасяване на задълженията.

Той обърна внимание и на нуждата от повишаване на квалификацията на работещите във ВМА и препоръча на ръководството да помисли как да задържи медицинските си кадри.

По думите на Ангелов необходимо е да се подготвят млади лекари, тъй като повечето медицински специалисти в болницата са на възраст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase