Снимка: БТА
fallback

След 4-часова среща със синдикатите – парламентарната група на ГЕРБ предложи промени в Кодекса за социално осигуряване.

Искра Фидосова обяви, че се предлага възрастта за пенсиониране да се увеличи с четири месеца, но само за масовата трета категория труд.

Това трябва да стане на три етапа – четири месеца от първи януари 2012, четири месеца - от 1 януари 2013 г., и четири месеца от 2014 г.

Oще по темата
30 ное 2011 16:04
124

Засега за първа и втора категория труд промяна на възрастта за пенсиониране няма да има.

"Утре сутринта – чухме се по телефона и продължаваме във формат при премиера Бойко Борисов", уточни Фидосова.

Синдикатите обаче се въздържат да приемат предложението на ГЕРБ, въпреки че управляващите декларираха, че имат нагласа за диалог с тях, както и да подпишат незабавно споразумение.

Утре разговорите продължават. Дотогава КНСБ и КТ "Подкрепа" ще запознаят федеративните си съвети с новото предложение на управляващите.

Константин Тренчев поясни, че има мандат от ръководния орган на "Подкрепа" да отстоява позицията да не се пипа възрастта за пенсиониране, а да се предложат достатъчно други мерки, които да се отразят благоприятно на финансовия резултат в НОИ.

"Тъй като ние нямаме правомощията да се произнасяме приемаме или не приемаме, ние в спешен порядък ще информираме нашите структури за това алтернативно предложение, което направиха депутатите от ГЕРБ. Очакваме обратната реакция и утре от 12.00 часа ще я съобщим на парламентаристите", каза лидерът на КТ "Подкрепа".

Среднощната среща на управляващите със синдикатите дойде след днешните масови протести в столицата, на които се събраха над 20 хиляди души.

Миньори, учители, чиновници и цивилни полицаи протестираха срещу плановете на финансовия министър Симеон Дянков за ударно вдигане на възрастта за пенсиониране с една година от 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

375

BB

преди 12 години

MAHNETE GO TOVA NEDURAZUMENIE ISKRA

374

Анонимен

преди 12 години

Айде стига пускахте снимка на това нещо. Не стига, че знаем, че ни управляват като свинари, да виждаме и че приличат на ***...

373

DIADOVOTO

преди 12 години

DIADOMI LEKA MU PRAST ZA TAKIVA KAZVASE OSVEN KOSH S *** NISTO DRUGO V NEGO NIAMA PRAV E BIL

fallback