Сергей Игнатов Снимка: Архив, Булфото
fallback

Не Бюджет 2012 обрича България на неуспех, а чувството на безпомощност, което политици от тази трибуна се опитват да внушат на българите, заяви министърът на образованието и науката Сергей Игнатов в парламента при обсъждането на бюджета за следващата година. 

Повече от 60 години на нас ни внушават чувство на  безпомощност, лидерите на България не бива да си позволяват това, независимо от политическите сметки, които си правят, посочи Игнатов.

„Много се говори за това, че нашето правителство убива образованието и науката. Аз ви питам как в условията на задълбочаваща се криза го убиваме с повишаване на разходите за  образование със 171,2 милиона лева“, категоричен беше Игнатов.

По думите му се увеличават парите за издръжката на учениците от средните училища. Най-добрите специалности във висшето образование ще бъдат финансирани допълнително с до 25%, увеличава се гаранцията за студентското кредитиране и става 80,4 млн. лева, което отваря вратата за равен достъп до образование, изреди просветният министър.

Oще по темата

Игнатов отбеляза, че се увеличават общо с 6 милиона парите за  стипендии на студентите.

Заделени са пари за фонда за научни изследвания и се вдигат парите за наука в университетите и в институтите, които са в БАН.

Министърът поясни, че образователните и научните институции трябва да влязат във  формата "конкурентоспособност" и това е и причината за разделната политика, която се прилага към тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

БоСимеонов

преди 12 години

Как убивате науката като давате повече пари за нея ли?...Ами като изписвате 10000 лева за тоалетна чиния в БАН. Така.

16

до другаря Игнатов

преди 12 години

Другарю Игнатов, вие сигурно сте прав!Затова другарю Игнатов, какво според вас е най-доброто решение? След като опозицията ви пречи и тя е виновна, най-добре ще е да няма опозиция нали така, другарю Игнатов?Вие сигурно искате да върнете Член 1 от Конституцията, само че с леко изменен текст:Ръководната роля е не на БКП, а на ГЕРБ? Колко гениално и просто!Ако не се махнете сами, накрая сигурно "народната любов" ще ви премахне!

15

някой

преди 12 години

Е да бе, сигурно аз това не го усещам на гърба си, опозицията ми го била внушавала това!Сигурно опозицията ме убеждава, че навън сега не е лято а идва зима и трябва да си включвам парното, за което после, сигурно пак по внушение на опозицията трябва да плащам по-големи сметки от миналата година?Сигурно си внушавам, а навън е лятооо, лятооо и само за плаж ... само че в Австралия!

fallback