Сергей Станишев. Снимка: Булфото
fallback

Лидерът на БСП Сергей Станишев е нарушил закона, като е агитирал в деня на първия тур на местните и президентски избори, реши Централната избирателна комисия (ЦИК).

Става дума за изказване на Станишев от 23 октомври, излъчено по Канал 3, в което той заявява: "БСП не хвърля празни думи, а поема ангажименти", "Очаквам всички да подкрепят нашите кандидати", "Хората са заплашени с уволнение, ако не изберат кмет от ГЕРБ и няма да видят лев от държавата", "Групировка, която се нарича партия, иска президентство на каишка" и т. н.

ЦИК е сезирана за изявлението още същия ден от Орлин Иванов в качеството на упълномощен да представлява лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Няколко дни по-късно комисията разгледа жалбата, но отказа да накаже лидера на БСП за агитация, като се мотивира с липсата на необходимия за вземане на решения кворум.

След това Административният съд в София отмени решението и задължи ЦИК да се произнесе по жалбата.

Днес комисията вече прие, че Сергей Станишев е извършил агитация в деня на вота.

Заради изтичането на сроковете, в които комисията е длъжна да се произнесе след подаването на сигнала обаче, лидерът на БСП няма да бъде санкциониран за нарушението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 12 години

Чак се разплаках от умиление...

35

Анонимен

преди 12 години

Няма ли кой да ги затвори тия мръсни комунисти бе! Само като му видя физиономията на тоя Сатанишев ми се иска да я размажа.

34

Бивш комунист

преди 12 години

Станишев е изпята песен

fallback