Снимка: Булфото
fallback

Новоизбраният президент Росен Плевнелиев са зарече, че в първия си ден като държавен глава ще подпишe указите за отзоваване на посланиците, които са били част от ДС.

Думите му идват повече от два месеца след решението на НС за отзоваване на дипломатите агенти на службите до края на тази година.

Oще по темата

"Аз съм категорично „за” референдумите", каза още Плевнелиев.

По думите му за референдумите трябва да се формулират ясни въпроси, на които гражданите да отговорят.

Според него актуални въпроси за общонационално допитване са темите за енергетиката и националният план за развитие "България 2020".

Попитан за какво са си говорили с Първанов, Плевнелиев каза, че неговата категорична заявка е за надграждане на институцията. Двамата щели да имат поредица от срещи. Предстоят срещи на Плевнелиев и с президентите Желю Желев и Петър Стоянов.

"В следващите три месеца аз на парче няма да работя. За мен е важна цялата институция, нейните приоритети, как ще я структурираме. Давам заявка за активно президентство", завърши той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

211

аз

преди 12 години

имам въпрс към човека слънце : Ще има ли лустрация за бившите комсомолски и партиини секретари които към момента заемат отговорни длъжности в партията майка , и ако е да кога ?

210

Freedom_People

преди 12 години

Абе и Кадафи си мислеше че ще е вечен и макар и късно си плати за геноцида ! Ще дойде ред и на българската комунистическа олигархия - марионетките и техните кукловоди висши милиционери и ДС . Аз съм си запазил място за първите редове - скоро ще гледаме сеира на Цецо Крадецо- Тиквата - Гоце - и олигархията къде ще си харчат милиардите крадени от бедните хора - и дали частната-поръчкова платена милицията ще ги спаси от народната любов !

209

Анонимен

преди 12 години

поне маргито е почнала да говори по-ясно

fallback