Снимка: БТА
fallback

БСП подаде в Административния съд две жалби срещу избора на кмет и на съветници в Столичната община. Жалбите бяха внесени в ОИК-София от кандидата на левицата за кмет Георги Кадиев и от общински съветници на БСП.

Мотивите за искането за касиране на вота са свързани с организацията на изборния ден – от удължаването му, което левицата определя като незаконно, до хаоса с предаването на протоколите в общинската избирателна комисия.

Oще по темата

Кадиев изтъкна още, че в жалбата са приложени доказателства за липсата на оригиналните протоколи от 37 секции, които по думите му са със служебно вписани гласове, а в голям брой секции са се подписали под половината от членовете на секционните комисии, което по закон прави документите невалидни.

Според БСП е необходимо ново ръчно преброяване на бюлетините, отмяна на резултата от 23 октомври и насрочване на нови избори.

Георги Кадиев днес изтъкна, че разчита на обективността на съда при преценката на доказателствата.

„Единственото, на което разчитам и което искам, е обективност от съда. Не искам той да съди по бесепарски, не искам да съди и по гербаджийски“, заяви той.

Доскорошният кандидат за кмет е категоричен, че чрез лошата организация на изборите хиляди софиянци са били лишени от вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Анонимен

преди 12 години

HAIDE NOVATA STARA WLAST,SEGA EDIN ZAVOD ZA BOKLUCI,4E Q WIJ I TUK I NAVSQKADE IZ BALGARIQ,6TO E 4ERVENA SMRAD.TAKMO I PROCENTITE SE ZNAQT-PO GOLEMI4AK DA E ZAVODA ZA 4ERVENI BOKLUCI,TA PO-SKORO DA SE IZ4ISTI OT TAQ 4ERVENA SMRAD

94

Мери

преди 12 години

Ама вие от БСП сте много наивни: поискайте касиране на изборите навсякъде в БГ, където резултатите не ви харесват и това трябва да го направите бързо, преди президент Гоце да е сдал поста. Иначе тези слънчогледи от административните съдилища за нула време ще се престроят в крак с новия перзидент и тогава ще има много да патите! Да не говорим, че през 2012 г. предстои смяна на карула - на шефа на ВКС и гл.прокурор и тогава кой ще ви ходи по гайдата? Тогава ще настане ерата "Вся власть Советам!"

93

Бойчо

преди 12 години

Прав е Кадиев! Само касиране за герберите!

fallback