Стефан Константинов Снимка: архив, Булфото
fallback

С 10 млн. лева повече ще са средствата за здравеопазване през 2012 г. в сравнение с миналата година. Това съобщи здравният министър Стефан Константинов на пресконференция в Министерския съвет.

Бюджетът на здравното министерство за следващата година ще бъде 468 млн. лева, каза министърът. 

Увеличените средства от бюджета на министерството ще са предназначени най-вече за подобряване на спешната помощ.

Според министъра следващата година няма да се наложи да се покриват стари плащания. Парите за извънболнична помощ няма да се намаляват, допълни Константинов.

Няма причини да очакваме по-лошо здравеопазване през следващата година, обратното – имаме причини да очакваме по-добро, увери министърът.

На днешното извънредно заседание на правителството са били приети проектобюджетът за следваща година, бюджетите на НОИ, здравната каса и пакетът данъчни закони.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

До 21

преди 12 години

Ти си болен човек... това от някоя комунистическа брошура ли го извади?! Реинвестирането на печалбата в повечето случаи се прави проформа и по този начин реално фирмите ще имат още по-големи нелегални печалби, а парите от данък печалба ще са още по-малко. За това, че приравняваш печалбата към личния доход и съответното облагане, показва колко си неук. Осигуровките са различно от данъка. И данък печалба е 10 % колкото е и данък за доходите. Хайде прочети малко, пък после вилней по форумите!

26

абе..

преди 12 години

По два лева на човек!То за печат ми искат пет!Това са големите пари!

25

boqn4o

преди 12 години

За поредна година скандално малко пари се отпускат за здравеопазване. Ние сме страната в ЕС а най-малък процент от държавния бюджет, който се дава за здравеопазване. Ние сме дори под минимума, предложен от СЗО като процент. Като добавим към това и 2 млн българи, които не си плащат осигуровките, нещата изглеждат плачевни. И после защо ви искат пари за лечение. Сърдете се на управниците, не на докторите.

fallback