27

До 21

преди 12 години

Ти си болен човек... това от някоя комунистическа брошура ли го извади?! Реинвестирането на печалбата в повечето случаи се прави проформа и по този начин реално фирмите ще имат още по-големи нелегални печалби, а парите от данък печалба ще са още по-малко. За това, че приравняваш печалбата към личния доход и съответното облагане, показва колко си неук. Осигуровките са различно от данъка. И данък печалба е 10 % колкото е и данък за доходите. Хайде прочети малко, пък после вилней по форумите!

26

абе..

преди 12 години

По два лева на човек!То за печат ми искат пет!Това са големите пари!

25

boqn4o

преди 12 години

За поредна година скандално малко пари се отпускат за здравеопазване. Ние сме страната в ЕС а най-малък процент от държавния бюджет, който се дава за здравеопазване. Ние сме дори под минимума, предложен от СЗО като процент. Като добавим към това и 2 млн българи, които не си плащат осигуровките, нещата изглеждат плачевни. И после защо ви искат пари за лечение. Сърдете се на управниците, не на докторите.

24

Анонимен

преди 12 години

от 7 мил. население 2.5 мил. работят ,от тях я има 2 мил. да плащат осигуровки, я не . а всички ходят на доктор - от къде да дойдат тези пари

23

Анонимен

преди 12 години

Къде е Ламбо сега да каже "Аз се срамувам!"

22

РОСЕН

преди 12 години

до 18, ама много си прав, най-добре е да не се плащат никакви осигуровки, то и без това се крадат, ама за булгаристабнеца, лекаря е виновен

21

rumen221

преди 12 години

ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ИМА, без да се застрашава макрофинансовата стабилност!!! Много е просто...(лекция за политици)1. Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските2. Брутния национален продукт е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските3. Събраният Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда)Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците.АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗЛЯЗАХА НА УЛИЦИТЕ, А НИЕ СПИМ! За да излезем от кризата ТРЯБВА:1. За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда...)!2. За останалата печалба данък печалба ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките и от работна заплата) - тогава в бюджета от тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...?Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага както и доходите на всички българи, а съгласно Чл.60 от Конституцията ни таваните за осигуряване и облагане са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!

20

аз

преди 12 години

бсп и дпс тъкмо щяха да направят най-якото здравеопазване и герб им прецакаха работата през 2009. Язък, бяхме толкова близо и сега щяхме да се лекуваме с кеф.

19

РОСЕН

преди 12 години

10 милиона... *** много ви се откъсна от сърцето бе, я кажете за кое по-напред ще стигнат тия пари

18

до 14

преди 12 години

ами изобщо да спрем плащането тогава:).PS -хайде избягай ''в чужбина'' да се ''правиш че лекуваш'',там заплащането е по добро при положение че не'' се правиш''

17

Анонимен

преди 12 години

НЕ ИМ ВЯРВАМ!!!

16

Анонимен

преди 12 години

Ама какви са тези глупости? Първо *** 300, после "даваме" 10. Само едно да пожелая на всички българи (вкл. управляващите) дано никога не ви се налага да стигате до лекар, поликлиника или болница. Вложете повече в хората, за да живеят и се развиват здрави и щастливи.

15

:)

преди 12 години

Преди да пишете простотии за тези 10 млн. лв., вижте колко пари беше бюджетът на МЗ миналата година и колко е тази. После вижте колко пари струват дейностите, които минават към НЗОК и ги извадете от миналогодишния бюджет... разликата ще покаже, че за тази година, бюджетът на МЗ е намален.

14

БГ ЛЕКАР

преди 12 години

ВИЕ СЕ ПРАВИТЕ,ЧЕ НИ ПЛАЩАТЕ,НИЕ ПЪК СЕ ПРАВИМ,ЧЕ ВИ ЛЕКУВАМЕ.

13

8-ми

преди 12 години

Е не говорете така обошено за лекарите. 80-90% от тях са хора които много помагат. Лошото е, че системата е така направена, че за да печелят пари трябва да те изкарат болен.Например диабета и много от ендокринологичниете заболявания могат да се лекуват превантивно - начин на живот, режим на хранене. Обаче ако някой доктор специалист те излекува преди да си се разболял излиза едва ли не шарлатанин. А точно превенцията е най-доброто лечение

12

Бат Бойко

преди 12 години

ДА НЯМА НИТО ЕДИН ИЗБИРАТЕЛ УМРЯЛ БЕЗ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ.

11

Анонимен

преди 12 години

Прадлагам да ги дадат за ДООБУЧЕНИЕ на лекарите, че те 'завалийките' са много зле.

10

Анонимен

преди 12 години

ПРЪЦ...

9

Анонимен

преди 12 години

зА ДА ИЗПРАТЯТ ЛИНЕЙКА, ПИТАТ ПЪРВО ЗА ГОДИНИТЕ И АКО СИ НАД 60, ТЕ ЗАБРАВЯТ. Тогава, какво като отпускат 10 мил. когато нямаш сигурност и доверие в ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО и ЛЕКАРИТЕ.

8

Анонимен

преди 12 години

Румене,това за здравната карта е очевидното решение на проблемите с финансирането в здравната система. Нещата, които предлагаш би трябвало да се изложат на дискусия не тук а в някой блог, защото има и други възможни решения.Едно от нещата, които в БГ не се случват а, трябва е именно граждански организации. Днес е лесно да се направят такива било чрез блогове или фейсбук.