fallback
Кандидатът на ГЕРБ Кирил Йорданов успя да се пребори за четвърти мандат за кметското място във Варна, сочат резултатите от екзитпола на социологическите агенции. Той победи с 59,1% срещу независимия Веселин Марешки, който беше подкрепен от леви и десни партии. 
 
В Пловдив кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев води на досегашния кмет Славчо Атанасов с 50,9%. Тотев досега беше областен управител на Града под тепетата. 
 
В Сливен надеждата на ГЕРБ Йордан Лечков засега губи кметската надпревара срещу Кольо Милев, издигнат от БСП. Милев получи 50,2%
 
В Стара Загора кметското място ще заеме Живко Тодоров от ГЕРБ, който спечели с около 73% срещу опонента си – кандидата на БСП – Бойчо Биволарски. 
 
Във Велико Търново кандидатът на ГЕРБ Даниел Панов спечели битката с 53,7% от гласовете срещу за кандидата на БСП Николай Илиев. 
 
В Плевен също кандидатът на управляващата партия Димитър Стойков успя да пребори досегашния кмет Найден Зеленогорски с 51,1%.
 
В Ямбол настоящият кмет на града Георги Славов победи с 60,1% от гласовете. Срещу него на балотаж се изправи кандидатът на БСП Мариета Сивкова. 
 
В Хасково кметът на града Георги Иванов печели убедително с 57,8% срещу кандидата на ГЕРБ Иван Панайотов. 
 
В Перник по всяка вероятност кмет на града ще бъде Ирена Соколова от ГЕРБ, която събра подкрепа от 51,8%. Кметското място засега губи Росица Янакиева, издигната от БСП. 
 
Пламен Стоилов (ГЕРБ) печели изборите в Русе с 60% на балотажа. Във Видин кандидатът на ГЕРБ Владимир Тошев води засега с 50,1%. 
 
В Благоевград новият кмет ще се казва Атанас Камбитов от ГЕРБ, който събра 64% от гласовете на своите съграждани.
 
ГЕРБ печели и в община Смолян. Там кандидатът на управляващата партия Николай Мелемов събира 53,7% срещу 46,3% за досегашния кмет Дора Янкова от БСП.
 
Във Враца според прогнозите печели кандидатът на ГЕРБ Петя Аврамова с 53,4 процента от гласовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

Анонимен

преди 12 години

Всички комунисти да го ла...!

142

Българан

преди 12 години

Хората от Столипиново не избраха комунизма! Той и Цар Киро не е комунист и затова хората му подкрепят ГЕРБ!

141

sevtus

преди 12 години

Хоратна в Сливен не избраха кщомунизма. Хората в Сливен избраха да се отърват от едно бедствие!

fallback