Снимка: Булфото
fallback

След хаоса с предаването на изборните книжа от първия тур на президентските и местните избори стотици членове на секционни избирателни комисии са се отказали да работят на втория тур утре. Всички те ще бъдат сменени с нови хора.

Най-много членове на комисии са се отказали в Пловдив. Там най-малко 600 души са решили, че няма смисъл да участват в провеждането на изборите утре. 70 са отказалите се в Плевен. В Сливен под 10 % или 84 души са решили, че имат по-важна работа от стоенето в секционните избирателни комисии. Откази на членове на СИК-ове валят и във Варна.

Oще по темата

За втория тур на изборите ЦИК реши снощи, че в цялата страна ще се раздадат по 10 лева допълнително за балотажа. Само в София членовете на секционни комисии ще получат повече - по 60 лева на човек.

Подмяната на членовете на СИК става по предложение на политическите партии и коалиции. Проблемът при новозаписаните, е че те имат ден-два да разберат новите правила.

ЦИК е заседавала до късно снощи по казуса с двамата депутати, които бяха в ОИК София при приемането на протоколите. Както за двамата депутати, така и за депутата, дал пресконференция в изборния ден, комисията не успя да събере две трети от гласовете и така и за тримата няма да има наказания, каза говорителят на ЦИК Бисер Троянов пред bTV.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 12 години

Тоест СИК е взела решение за поощрение на тримата депутати, може би трябва да ги наградят, след като няма за какво да ги наказват?!?

24

буби

преди 12 години

Поткрепям 46 и 45.нетъркаи коментарите на хората вслушаисе и в чуждото мнение,Пустиняко.

23

М.К.Р.

преди 12 години

Това се случва с победените,те си тръгват!!

fallback