Снимка: БТА

245 млн. лева повече за пенсии са предвидени в бюджета за следващата година. Как обаче ще бъдат разпределени те, ще решава Националният съвет за тристранно сътрудничество.

Това заяви премиерът Бойко Борисов два дни преди балотажа за президент и след множество критики около организацията на изборите и искания за касиране на резултатите.

Борисов изрази надежда вотът в неделя да бъде по-добре организиран.

"Притесненията и това, което се получи на практика, бяха само с една единствена цел – заради изборите 2 в 1 спестяваме минимум 18 млн. лева от парите на данъкоплатците",  оправда се Борисов.

На въпрос как гледа на исканията за касиране на изборите премиерът отбеляза, че трябва да излязат резултатите и да се види колко са недействителните бюлетини.

Трябва да се направи съпоставка с това какви са били недействителните бюлетини при предишни избори и тогава ще се коментира. Ако са около седем на сто, значи са колкото на всички избори досега, добави Борисов.

Още по темата

"Вие си спомняте, че бяхме първа политическа сила години наред, а аз когато се явявах за кмет, нямах нито представител в ЦИК, нито в ОИК, никъде и никога не съм се съмнявал. А сега всички политически партии имат представители там и накрая се подписват върху протоколите. Съжалявам за тези, които са загубили, но нищо не мога да направя повече за тях", каза премиерът.

На въпрос дали е правилно председателят на парламента Цецка Цачева да ходи на предизборни митинги, премиерът отбеляза, че всички ходят и вероятно заради това и тя е започнала да ходи.

Попитан дали ще бъдат наказани двамата депутати – Станислав Иванов и Иван Божилов, които са били в зала "Универсиада" в деня след изборите, премиерът отговори, че те не са били вътре в залата, за да ги наказва.

Иванов беше заснет да носи чувал с бюлетини, а той се оправда, че помагал на бременна жена. Божилов пък носел храна и вода на чакащите хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase