Снимка: Булфото
fallback

Капитанът на Левски Христо Йовов не успя да се пребори за кметското място на Своге.

Нападателят събра 24,57% от гласовете на своите съграждани, но съвсем малко не му достигна за балотажа на 30 октомври.

Там ще се борят досегашният кмет от БСП Емил Атанасов и Жоро Цветков – кандидат на ГЕРБ, които събраха съответно 28,61% и 25,25%.

Йовов остана само на 73 гласа от втория тур, но за сметка на това категорично бе избран за общински съветник от неговата коалиция КП "Христо Йовов" и Обединени за общината".

Фолкпевицата Бриана също няма да стане кмет на родния си град Левски. Тя събира едва 0,62% от вота на своите съграждани според 66,67% от обработените протоколи.

Тя вероятно няма да стане и общински съветник, след като нейната партия ПД "Социалдемократи" събира едва 0,37% от вота за общински съветници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

анонимен

преди 12 години

Поздравявам жителите на община Своге.Със своя вот за местна власт ние дадохме сериозен отпор на местните мазни дерибеи в лицето на Йововият тъст и "многоуважаваният депутат от ДПС-Емил Иванов".

22

Трътлив търтей

преди 12 години

В Своге предполагам общинския съвет заседава в зала, която съответно си има врата. Как точно ще я улучи Йовов, че да присъства на заседания?

21

Анонимен

преди 12 години

Вече всичко живо що е полицай или футболист, фолкпевица и др. ще стават кметовв, общ. съветници и т.н. Абе на къде отиват нещата незнам ...

fallback