Тотю Младенов. Снимка: Булфото
fallback

Минималната работна заплата да се увеличи от 270 на 290 лева от 1 април 2012 г. Това е предложил министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов на закрито заседание на Министерския съвет.

Предложението ще бъде обсъдено със социалните партньори в четвъртък, каза Младенов пред журналисти.

Ако решението залегне в бюджета за 2012 г., увеличението ще се отрази с около 23 милиона лева.

Не се предвижда обаче увеличение на пенсиите, които не са пипани от 2009 г. Единствено вдовишките пенсии бяха вдигнати с 6,5% през юни тази година.

Очаква се бюджетът на социалното министерство за догодина да бъде същият.

Няма да има промяна и в бюджетите на транспортното и здравното ведомство, съобщиха ресорните министри след днешното закрито заседание.

Министърът на културата Вежди Радишов пък заяви готовност да напусне поста си, ако парите на ведомството му бъдат орязани.

Той каза, че се надява на същите средства като през тази година, а "ако има намаление, ще го усетите по моята оставка".

Oще по темата

Шансовете да се стигне до това обаче са малки, тъй като финансовият министър Симеон Дянков вече заяви, че в Бюджет 2012 се предвиждат повече пари за образование, култура и спорт за сметка на сектора "Сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

rumen221

преди 12 години

Дянко-о-о-в, Дянков, да ти разкажа една народна приказкаНастрадин Ходжа, казал на Хитър Петър:- Петре, научих магарето си да не яде- И какво ще го правиш сега? рекъл Петър- Ще го правя на кюфтета- Защо? - Очудил се Хитър Петър- Защото ТЪКМО ГО НАУЧИХ ДА НЕ ЯДЕ И ТО ВЗЕ ЧЕ УМРЕДянков, в ДЕМОКРАТИЧНИТЕ разпределителни системи, за разлика от либералните, има ПРАГОВЕ НА ЧОВЕЧНОСТ:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. При по-малки доходи ни умъртвяват, чрез глад това се наричаФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД и е престъпление срещу човечеството, за което няма давност!!!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 686лв. По-малка малка минимална заплата еСОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва НАЦИОНАЧЕН ГЕНОЦИД...!!!ОТ КЪДЕ ПАРИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27%!!! Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е не 640лв., а 1026 лева, ЗАЩОТО СМЕ СИ ГИ ИЗРАБОТИЛИ ДО СТОТИНКА!!!Дянков, днес ДВЕ ТРЕТИ от парите ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се ПРИСВОЯВАТ/КРАДАТ от безмерно силната, спрямо отделния човек ОЛИГАРХИЯ, а днешната ти СВРЪХЛИБЕРАЛНА ФИНАНСОВА ДИВАЩИНА, Дянков, е отковен ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД- Народе!!!!

134

Анонимен

преди 12 години

Как не ви е срам.........и бебе неможеш да изхраниш с 290 лв, ами останалите членове на семейството, учениците, учебниците или може би не са нужни, *** народ-лесно управление! И е така, такива сме щом още гласуваме и си живуркаме колкото да не умем , ама в БГ.Напускай народе, докато не ти е умряла и последната възможност!

133

С.М.

преди 12 години

Искам да хванат всички депутати и министри, начело с Бойко - и да ги заключат в някой малък град, например Враца или Севлиево, и да ги оставят там на заточение по 5 години например, да живеят със 290 лв на месец.

fallback