Снимка: архив, БТА

Росен Плевнелиев доказа, че е безспорен лидер. Той направи добър резултата. Така шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира първите прогнозни резултати от изборите, според които кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ и тази на БСП отиват на балотаж. 

"На балотажа ще разчитаме на всички демократично мислещи хора и нека да изберем президент, с който да се гордеем", отсече Цветанов.

Той не се притеснява, че на втория тур всички ще бъдат срещу управляващите. "Всички срещу ГЕРБ, така мина тази кампания, но ние запазихме добрия тон. Нека всички да гласуват по съвест", призова Цветанов.

По думите му ГЕРБ ще бъдат максимално мобилизирани на балотажа, където ще има и в отделните градове. Според него обаче ще се сбъднат предварителните му прогнози за спечелване на изборите. 

"Високата избирателна активност показва изключително активна гражданска позиция и подкрепа за досегашната политика на ГЕРБ. На балотажа ще потвърдим очакванията ни и след втория тур настроението ни ще е по-ведро", отбеляза Цветанов. 

Той определи като успех резултата на ГЕРБ в Кърджали, където кандидатът на управляващите Илия Илиев с  27.5%  ще се бори с Хасан Азис от ДПС, който получи 46.5%.

Цветанов очаква добри резултати на ГЕРБ в смесените региони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase