Снимка: БТА
fallback

Кърджали

Изненадата от тези избори е факт. Според социолозите в Кърджали настоящият кмет Хасан Азис, издигнат от ДПС, отива на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ Илия Илиев.

Данните показват, че Азис получава подкрепата на 46,5% от избирателите, докато Илиев взима 27,5%.

"Кърджали е най-големият ни пробив", коментира радостен Цветан Цветанов, председател на Предизборния щаб на ГЕРБ.

Пловдив

И в Пловдив се очертава балотаж. Там настоящият кмет Славчо Атанасов ще се изправи срещу областния управител на Града под тепетата Иван Тотев, издигнат от ГЕРБ.

Резултатите до момента показват, че Атанасов печели подкрепата на 27,6% от пловдивчани, а Тотев – 35,6 на сто.

Варна

В морската ни столица също ще има балотаж. На него отиват Кирил Йорданов и Веселин Марешки. По предварителни данни от екзитпола Йорданов взима 30,4%, а Веселин Марешки – 21,3% от гласовете.

Бургас

Досегашният кмет на Бургас Димитър Николов от ГЕРБ печели втори  кметски мандат в морския град. Това сочат данните на социологическите агенции. Втори остава кандидатът на БСП Павел Маринов. Според МБМД Николов е получил 69 на сто подкрепа на местните избори.  Според „Галъп“ Николов събира 69,5 процента от гласовете. "Тази победа е за бургазлии", коментира Николов. Той обясни, че ще търси диалог с всички политически партии.

Велико Търново

В старопрестолния град ще има балотаж между Даниел Панов от ГЕРБ и Николай Илиев от БСП. За първия са гласували 33,5%, вторият взима гласовете на 22,4% от избирателите.

Благоевград

В Благоевград ще има балотаж между Атанас Камбитов от ГЕРБ и Емил Костадинов от БСП. Камбитов има 41,9%, Емил Костадинов – 21,2% по предварителни резултати от екзит пол.

Смолян

В Смолян ще има балотаж между Дора Янкова от БСП и Николай Мелемов от ГЕРБ. На първия тур Янкова печели 37,8%, а Николай Мелемов печели 37,3%.

Хасково 

40,8 % получава кандидатът за кмет на Хасково от Коалиция за Хасково Георги Иванов. Общинска листа получава 22,8 %. Кандидатът на ГЕРБ Иван Панайотов получава 23.8 %, а общинска листа – 29,8 %. Кандидатът на ДПС Танер Емин получава 9 %, а общинска листа 12%.

Пазарджик

Досегашният кмет на Пазарджик Тодор Попов, издигнат от инициативен комитет, е получил подкрепа от 65,4 на сто и е избран за втори кметски мандат. 

Добрич

Кандидатът на ГЕРБ и настоящ кмет Детелина Николова печели местните избори в Добрич с подкрепата на 65,5% от гласовете на избирателите, сочат данни на НЦИОМ. След е кандидатът на социалистите арх. Емилия Добрева с 13,9%.


Стара Загора

В Стара Загора ще има балотаж между кандидатите на ГЕРБ Живко Тодоров и на БСП Бойко Биволарски. На първия тур Живко Тодоров пoлучава подкрепа от 49,5 %, а Бойко Биволарски – 16,1 %, сочат данните от екзит пол на „Сова Харис”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Алсаси

преди 12 години

Абе лудили сте да гласувате за Марешки. Помислете малко трезво бе хора. По принцип не съм за нито един от кандидатите, защото не ставаха. Но НЯМА, подчертавам НЯМА да гласувам за някой, който купува така видно гласовете на хората, за да постигна целите си! Само помислете, Ако преди да си станал кмет правиш незаконни неща, то представете си тогава какво ще прави като стане кмет.

15

за хубава Варна !

преди 12 години

До всички варненци !До българи, арменци, турци, евреи сплотете се, не давайте шанс на един бояджия да се тупа в гърдите и отново да ни унижава с колата си с 6 цифри /единици/ , направена по поръчка с наши пари, и мощния му мотор на цената на един стадион , да минава в новите си маркови дрехи и да не ви забелязва, да продължава да продава морето, пясъка, земята на дедите ни !Не на Кирил ГЕРБ-ера !!!ДА на момчето, което още от 90-те започна да прdви своя бизнес и днес не е зависим от партии и мафии !ЗА МАРЕШКИ !!!

14

БУРГАС

преди 12 години

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БУРГАЗЛИИ!!!П.С.Варненци,гласувайте разумно!Красива Варна не заслужава да изглежда по начина,по който изглежда в момента!

fallback