Бойко Борисов и Марк Съливан. Снимка: БТА
fallback

Над 30-40 печатници са спрени при операции срещу разпространението на фалшиви пари от 2001 г. насам. Тогава нямаше никакво доверие към България – с нас се срещнаха хора едно ниво над портиера, сега директорът на Сикрет сървис прелита океана, за да дойде тук. Това заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция в МС с директора на службата Марк Съливан.

Съливан е у нас за участие в международната конференция по киберсигурност и киберпрестъпност.

Борисов изтъкна, че през 2001 г., когато е посетил Сикрет сървис в САЩ, доверието към България е било нулево, а страната ни е била на второ място след Колумбия по разпространение на фалшиви пари.

"Радвам се, че България я няма вече в тези черни списъци, че други държави се издигат в тази класация, а ние имаме подкрепата, уважението на всички служби, които се борят с престъпността в САЩ", заяви министър-председателят.

Директорът на Сикрет сървис посочи, че сътрудничеството с България никога не е било на по-добро ниво.

"Макар че говорим на различни езици и сме на хиляди километри, ние сме свързани с партньорство и то ще продължи", заяви Съливън.

Той допълни, че двете служби работят заедно и в борбата с киберпрестъпността.

Финансовите престъпления и киберпрестъпността са най-опасни за нас, каза Съливан. Той посочи, че в последните години за кражба на данни от банкови карти са арестувани 40-45 българи.

Премиерът Борисов пък разтълкува визитата на шефа на Сикрет сървис като подкрепа за влизането на страната ни в Шенген.

"За да дойдат тук хора като Марк Съливан, сме полагали усилия години наред. Това е допълнителна подкрепа за общата ни сигурност и дори за приемането ни в Шенген", подчерта Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

СМЕХУРКО

преди 12 години

Оказа се, че във врата на Плевнелиев, много силно ОТЗАД диша Дим Дуков. Тази вечер по Нова телевизия видният *** и член на ГЕРБ Дуков се скъса да говори колко много ХАРЕСВА Плевнелиев. Абе, Борисов защо твърди, че в БСП си лакирали ноктите? В ГЕРБ си лакират ноктите. Има ли по-показвана по телевизиите личност от Дим Дуков? Гей ли е? Гей е! Може пък да не си лакира ноктите.

100

Илияна

преди 12 години

Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.

99

АНТИГЕРБ

преди 12 години

И като ни посещават шефове - кел файда! Що ни отрязаха за ШЕНГЕН? САМО ЛАКЕЯТ СЕ ЛАСКАЕ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ШЕФОВЕ! Долу ГЕРБ!

fallback