Снимка: архив, БТА
fallback
Тезата, според която властта има пръст в сплашването на един критикуващ ги журналист, звучи "безкрайно наивно и подценяващо управляващите".
 
Така председателят на НС Цецка Цачева коментира инцидента с автомобила на Сашо Диков, който бе взривен снощи около 22 часа пред блока му. 
 
Според нея обаче подобен акт, който на пръв поглед изглежда криминален, не бил случаен.
 
Тя определи като показателно, че експлозията е избухнала броени часове след посещението на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу и след подкрепата, която нашата страна получи за приемането й в Шенген. 
 
По думите й, за да се случват подобни неща, все още не са обезвредени сценаристите от първите години на демокрацията в България: "Това са лица, които не желаят обликът на България сред европейските й партньори да изглежда добре".
 
Председателят на парламента призова за запазване на спокойствие и въздържане от политически коментари, за да могат разследващите да си свършат работата без натиск.
 
"Призовавам компетентните органи да направят всичко възможно подбудителите, извършителите и помагачите да бъдат задържани и съдени справедливо", каза още тя.
Oще по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Гарибалди

преди 12 години

Атентатът срещу Диков е дело на хувейбините на Герб или казано иначе хитлерюгенд.Не е нужно ЦЦ или друг от Герб да ги накара да го направят.Следвайки тонът на политиката на лидерите си, и арогатноста им са решили да запушат устата на Диков ,който отразява в канал 3 позициите на всички кандидати за президент, кани в студиото си не обичани от Герб лица,и не крие отрицателното си отношение към Цветанов. И от МВР да не бързат да казват "взрива е за сплашване" както при много други случаи..Може да сплашваш с фоеверки.Докато експолозия само от 100 грама експолозив е в състояние да убие една дузина хора. Значи Герб да търси извършителите всред своя комсомол.

78

Анонимен

преди 12 години

Логичните версии за две.1. Това е добре организирана работа на голям екип с хова вътрешни хора в сиовите министерства. Ето го и отговора - предизборния щаб на ГЕРБ, начело с вътрешния минисър ЦвЦв.2. Брилянтно изпълнения атентат, липсата на следи, изключителния синхрон и акуратност могат да бъдат и дело на един единствен свръхчовек. И да, в България има точно един такъв. Kocтооов, не се крий, признай си!

77

Анонимен

преди 12 години

"Това са лица, които не желаят обликът на България сред европейските й партньори да изглежда добре"......като се почне от ЦЦ и ББ

fallback