Снимка: архив, БТА
Тезата, според която властта има пръст в сплашването на един критикуващ ги журналист, звучи "безкрайно наивно и подценяващо управляващите".
 
Така председателят на НС Цецка Цачева коментира инцидента с автомобила на Сашо Диков, който бе взривен снощи около 22 часа пред блока му. 
 
Според нея обаче подобен акт, който на пръв поглед изглежда криминален, не бил случаен.
 
Тя определи като показателно, че експлозията е избухнала броени часове след посещението на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу и след подкрепата, която нашата страна получи за приемането й в Шенген. 
 
По думите й, за да се случват подобни неща, все още не са обезвредени сценаристите от първите години на демокрацията в България: "Това са лица, които не желаят обликът на България сред европейските й партньори да изглежда добре".
 
Председателят на парламента призова за запазване на спокойствие и въздържане от политически коментари, за да могат разследващите да си свършат работата без натиск.
 
"Призовавам компетентните органи да направят всичко възможно подбудителите, извършителите и помагачите да бъдат задържани и съдени справедливо", каза още тя.
Още по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase