Ирена Соколова Снимка: ГЕРБ

Обвинената в предизборна агитация Ирена Соколова – действащ народен представител от ГЕРБ и кандидат-кмет на Перник, отрече да е раздавала светлоотразителите на деца с предизборна цел.

Тя беше обвинена от социалистката Мая Манолова, която дори показа въпросните червени мечета ключодържатели от трибуната на парламента.

Соколова обаче обясни, че каузата й към безопасността при придвижването на децата по улиците на града, датира още от времето, в което не е била народен представител.

"Моята кауза към децата на Перник е да ги поздравявам задължително в началото и в края на учебната година, като им подарявам по нещо, и се допитвам до учителите кое е най-доброто за децата – книги, тефтери", обясни в Соколова.

Тази година избрала червени светлоотразителни мечета, които се слагат на ученическите раници, за да предпазват малчуганите.

Още по темата

Ирена Соколова обясни още, че никъде върху пластмасовите предмети не пише, че е от ГЕРБ, а само че е народен представител.

На въпрос защо регионалният инспекторат в града е раздавал мечетата, Соколова обясни, че оттам било най-лесно на учителите да се снабдят със светлоотразителите.

"Аз сама раздавах светлоотразителите в парка и на пешеходните пътеки. Те не са предназначени само за едно училище, а за цялата Пернишка област", допълни тя.

Освен това Ирена Соколова обясни, че името й е емблематично с помощта й за децата и че тя не се срамува от него.

И допълни, че в случая със светлоотразителите ползвала личен пример, тъй като преди време тя и дъщеря й претърпели  пътнотранспортен инцидент.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase