Снимка: Архив Reuters
fallback

Президентът на Бразилия с български корени Дилма Русеф пристигна тази вечер на държавно посещение в България по покана на президента Георги Първанов.

Самолетът на Русеф кацна на летище "София" в 22.45 ч. Тя беше посрещната от главния секретар на президента Красимир Стоянов, от началника на кабинета му Никола Колев, от заместник външния министър Димитър Цанчев.

Дилма Русеф води със себе си високопоставена бизнес делегация.

Това е първото посещение на бразилски държавен глава  у нас от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Бразилия преди 50 години.

Визитата на 63-годишната Русеф у нас има и личен и сантиментален характер - баща й Петър Русев е роден в Габрово, през 1929 г.  емигрира във Франция, а после в Аржентина, преди да се установи в Бразилия и да смени името си на Педро Русеф.

Утре Дилма Русеф ще има срещи с президента Георги Първанов, с премиера Бойко Борисов и с председателя на парламента Цецка Цачева, а на 6 октомври ще посети Велико Търново и Габрово.

Във Велико Търново държавните глави ще разгледат крепостта “Царевец”. В Априловската гимназия в Габрово президентите на България и Бразилия ще се срещнат с обществеността на града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Ленторезецът

преди 12 години

ДО 68.... ВЕЧЕ И КАЗАХ !!! :)

71

Дичо

преди 12 години

Добре дошла в татковината си,Дилма!!!! Гордеем се ,че такава юначна българка е начело на една от най мощните и силни държави в света!

70

Анонимен

преди 12 години

В "шоуто" на слави веднага направиха скеч за нея,който изобщо не беше смешен,пълна отврат.Така ли трябва да се отнасяме съм гостите на България?С подигравки и халтурки?Сигурно от щаба и са отказали на дългото влечуго да му гостува и веднага преоблякоха някой от смешниците му в женски дрехи.Нещастници!

fallback