Снимка: БТА
fallback

Напрежението около случая в село Катуница е политическо, стана ясно от думите премиера Бойко Борисов.

„Ще минат изборите и напрежението ще спре“, заяви Борисов, който присъства на началото на строителството на лот 1 на автомагистрала „Струма”, цитиран от агенция Фокус.

Той изтъкна, че „извършители, подбудители, всичко е в ареста, с постоянни мерки“.

„За какво протестират? Че правим магистрали, детски градини, че градим България, че всеки ден това, което правим, е факт? За кое? Искат да ни върнат във времето – да се бият по улиците, а държавата да е в състоянието, в което я взех. Какво повече да направим? Ако това си желае народът, това да направи”, допълни премиерът.

По повод проверките срещу Кирил Рашков и близките му той отново заяви, че те са започнали преди убийството на 19-годишния Ангел Петров.

„И за съжаление – за една седмица се случиха събитията. Той (Кирил Рашков – бел. ред.) щеше да бъде задържан по същия начин, както завчера“ , заяви Борисов.

Що се отнася до пловдивските агитки, които имат намерение да се включат в протестите Борисов припомни, че правителството е дало по 1 млн. на „Локомотив“ и „Ботев“.

Oще по темата

„Ако повярваме на няколко агитки, които правят тези скандирания, моите уважения към тях. Ние дадохме по един милион и на „Локомотив“, и на „Ботев“ (Пловдив). На „Ботев“ върнахме стадиона. На „Черно море“, на Враца помагахме. На „Берое“ помогнахме“, заизрежда министър-председателят.

Той заяви, че когато се продаде стадион „Юнак“, ще бъдат подпомогнати и софийските клубове.

Попитан какво може да се направи, срещу лидерите на партии, които „яхнаха“ вълната на недоволството, Борисов отговори: „Срещу политическите лидери никога не се прави нищо. Това е демокрацията“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1004

еко72

преди 12 години

Позьор!!!Всяка вечер по телевизора! Тв. звездите не ги дават толкова често.

1003

аз

преди 12 години

Аз искам да попитам г-н БОРИСОВ какво означава,че държавата да е такава каквато я е взел:) Ами то нищо не се е променило все същата корупция и беззаконие е..за стандарта на хората не говоря той е даже и по-зле

1002

izvan balgaria

преди 12 години

BOJE, kolko naivno pita. Za kakvo li? Mi da si popita savetnicite ili da sedne da chete, che to riazaneto na magistralni lenti ne obrazova mnogo. Tozi nash ot kade go izvadiha politik, zaedno s edna klika partiika predi promenite oraniziraha kontrabandi i tn, dnes SE IZJIVIAVAT KATO BOJII MESII, Za kakvo li PLEBSA, da razbira, naroda ot gracki, ROPTAE; MI OBIASNETE MU, dragi SAGRAJDANI, che az ot CHUJBINA GO RAZBRAH, a toi, nevinniat, ot MIASTOTO NA PRESTAPLENIETO NE GO RAZBRAL???????!!!!!!!!!!!

fallback