Снимка: архив, БТА

Има предварителни разработки на службите по отношение на ромските лидери и купуването на гласовe. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев пред bTV.

Когато стана дума за Цар Киро, стана ясно, че той е бил проверяван десет дни преди инцидента в Катуница. Цветанов излиза в отпуск, за да поеме някой друг отговорността. По всичко личи, че той е заложил на ромските тартори, а това, което се случва в последните дни, показва, че в гетата има единомислие, посочи Янев.

Според него "тъй като Цветанов е изключително некомпетентен човек, той просто е искал да застави ромските тартори да служат на него и на ГЕРБ". 

Тези, които са режисирали всичко това, не са целели да се стигне до убийството на това момченце. Целяло се е да се стигне до размириците, които го последваха, коментира Янев.

Самите разработки за ромските тартори, според наша информация, показват, че те са възложени от Цветанов преди много време. Всичко това, което се случва в страната, минава всякаква граница на търпимост и ние като политическа сила заявяваме, че Борисов трябва да се свободи незабавно от Цветан Цветанов.

Въпреки че е в отпуск, той продължава да говори за МВР –  Цветанов или е министър, или е в отпуск – не може и двете едновременно, отсече лидерът на РЗС.

Още по темата
Ако Цветанов до дни не подаде оставка, аз лично ще доведа всички хора, подкрепящи РЗС в София, и ще протестираме денонощно. Докато той не бъде премахнат, няма да спрем. Призовавам парламента да спре да работи – прави пустословие по време на предизборна кампания.

Янев определи като абсурдни изказванията като "Циганите на сапун, турците под ножа". Част от ромското съсловие дори е жертва на случващото се, заяви той.

"Мисля, че за ДПС последствията не са толкова много, това по-скоро ги обединява. Това е спонтанен, всенароден гняв, самородно явление. Дори и някой да се опитва да надъхва хората, не може да извлече от това политически дивиденти", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase