Снимка: БТА

Единствената възможност за промяна в страната е ГЕРБ да не управлява повече София, заяви съпредседателят на Синята коалиция  Иван Костов при откриването на предизборната кампания за кмет столицата.

"Градът в момента се управлява от една бледа сянка на Бойко Борисов. Ако искаме да има промяна в страната, Прошко Прошков трябва да отиде на балотажа и да го спечели", категоричен бе Костов.

Според него никой друг от кандидатите за кметове няма такъв шанс.

„Имаме една единствена цел – победа след балотаж“, изтъкна другият съпредседател на  коалицията Мартин Димитров. Той увери, че СДС стои категорично зад кандидатурата на Прошков, цитиран от БТА.

Прошко Прошков изтъкна от своя страна, че единствено Синята коалиция може да се противопостави на ГЕРБ и БСП едновременно.

Той припомни, че промените в страната започнаха преди 22 години именно от мястото, където днес сините откриха кампанията си за спечелване на столицата – в градинката пред „Кристал“.

Още по темата

Румен Христов, кандидат-президентът на сините, изтъкна, че в момента България е в тежко състояние и „има нужда от нас, демократите“. Той благодари на Иван Костов, който заяви, че ДСБ застава зад кандидатурата му.

Тъмно сините подкрепиха Христов за битката за „Дондуков 2“ въпреки недоволството им от сключването на споразумението между СДС и ОДС (коалиция от БДС "Радикали" на Евгений Бакърджиев, Демократическа партия на Александър Праматарски, Движение "Гергьовден", на Любен Дилов-син, и ССД на Стефан Софиянски).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase