Борисов и Алекперов Снимка: архив, Булфото
fallback

Нямаме конфликт с българското правителство, каза президентът на нефтена компания "Лукойл" Вагит Алекперов на среща с българския премиер Бойко Борисов. Това съобщиха от пресслужбата на „Лукойл“.

Посещението на шефа на „Лукойл“ у нас не беше предварително обявено.

Припомняме, че лицензът на „Лукойл“ беше отнет на 26 юли т.г. със заповед на шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов с мотива, че компанията не е спазила сроковете за монтирането на задължителните измервателни уреди.

Въпреки това рафинерията и терминалът „Росенец“ продължиха да работят, след като Върховният административен съд прецени, че производството може да продължи независимо от делата.

"Ние нямаме конфликт с българското правителство, а само недоразбиране с някои институции по сроковете и техническите трудности, свързани с изпълнението на изискванията по Наредба 3. Ще изпълним изцяло нашите задължения, за които размерът на инвестицията ни е 40 милиона долара“, увери той.

„Виждам, че правителството ни чува и се надявам, че имаме разбирателство по тези въпроси”, каза още Вагит Алекперов.

До момента от Министерския съвет не са разпространили официална информация за срещата.

В началото на август премиерът Бойко Борисов заяви, че до декември "Лукойл" ще се справи с поставянето на съответните измервателни уреди. Тогава Борисов говорил с Вагит Алекперов, който се е извинил на България и го е уверил, че в рафинерията ще бъдат направени инвестиции около един милиард лева.

Oще по темата

Административният съд в София, който гледа двете дела на компанията срещу митниците за отнетите лицензи, реши съдебно-техническа експертиза да изясни дали в рафинерията „Росенец“ са били поставени измервателни уреди, които да свързват „Лукойл“ с митниците.

Компанията поиска също с казуса да бъде ангажиран и Съдът на ЕС в Люксембург. Следващото заседание по делото е на 28 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Avi

преди 12 години

Никой от политици не отстоява интереси на България,пълнят си гуши,лицемери.

19

лукчо

преди 12 години

Че то си е тяхно.какви конфликти в едно задружно семейство.????на тиквата само като му скръцнат и се олива от шубе.

18

Пак питам

преди 12 години

Ама естествено, че нямате! Той Боката си е ваш, а на Цековото МВР давате бензинец, срещу задължението да не ви пипат. Някой да е видял спрян фирмен автомобил на Лукойл? Аз с очите си съм виждал да минават безнаказано шофьори на служебни автомобили без колани пред "строгите" погледи на пътна полиция. А премиерчето от снимката нима не спи в хотела на приятеля си в Бургас? Нека ми отговорят усърдно но трудно пишещите Герберчета, послушници и глашатаи на "властта"!?

fallback