Румен Петков, депутат от "Коалиция за България". Снимка: Булфото
fallback

„Некадърниците вън от правителството”, зоват от левицата. Повод за този призив на депутата от „Коалиция за България” Румен Петков е ситуацията с руските туристи, които останаха блокирани в България заради проблемите с "Алма тур".

„Вече повече от 10 дни сме свидетели на безсилието на българските власти и крахът на един туристически сезон”, подчерта Петков.

„Вместо да чуем сериозен анализ за причините, довели до този катастрофален резултат – чужди граждани да остават повече от това, което са планирали, ние бяхме свидетели на едно нагло, арогантно и некомпетентно отношение от министър Трайчо Трайков”, допълни бившият вътрешен министър на тройната коалиция.

По думите на Петков две години „Слънчев бряг” АД се ръководи от частна туристическа компания, което е очевиден конфликт на интереси.

Извозена се оказа не „Коалиция за България ”, а българският туризъм, подчерта Румен Петков и отново призова министъра на икономиката и енергетиката час по-скоро да освободи поста си.

Oще по темата

Червените в парламента поискаха да узнаят дали има други туристически компании, които не изпълняват своите задължения към клиентите си.

„Това няма ли да повлече верига от фалити след този сезон? И каква е оценката за предстоящия зимен туристически сезон? Защото от пазара излиза един от най-сериозните играчи ( бел. ред. "Алма тур)”, посочи Петков.

На финала левият депутат повиши патоса на изказването си и призова: „Некадърниците вън от правителството!”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

petko

преди 12 години

*** cherven mestototi e v zatvora nema sram

168

Смях

преди 12 години

Ха кой го казва !

167

Анонимен

преди 12 години

Вън от правителството левицата!

fallback