Снимка: архив Булфото

Алексей Петров беше повикан днес в Националната следствена служба.

Пред журналисти адвокатът му Васил Василев каза, че причината за това била да се запознае клиентът му с четири тома нови материали по разследването срещу него.

Още по темата

По думите на Василев в случая прокуратурата нарушава закона, тъй като няма право да извършва дейности по разследването, след като вече е предявила делото на обвиняемия, което се случи в края на май.

На свой ред Петров заяви, че целта на повикването му днес е "черен PR" и премиерът Бойко Борисов се опитва да го сплаши преди началото на кандидатпрезидентската му кампания.

"В момента Борисов плаши гаргите. Така си мисли този, така да кажа, клонящ към медицински случай комплексиран човек – премиерът. Аз няма как да бъда наказан, защото нищо не съм извършил. Смея да твърдя, че Господ ще го накаже, защото е вярна онази приказка: "Глас народен, глас Божий". В средата на май соченият за лидер на Октопода Алексей Петров пак бе в следствието с адвоката си. Тогава двамата получиха материалите по делото – 175 тома.

Тогава стана ясно, че бившият прокурор от ВКП Цеко Йорданов, сочен за един от най-доверените хора на Никола Филчев, също е сред обвинените по делото "Октопод".

"Наясно сме, че това дело ще влезе в съда точно преди изборите и така ще се изпълни политическа поръчка", коментира още тогава адвокат Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase