Георги Прегьов. Снимка: МРРБ

Министър-председателят Бойко Борисов прие днес оставката на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов.

В молбата си до премиера Георги Прегьов посочва, че желае да напусне поста поради лични причини, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Ресорните дирекции, за които той отговаряше, бяха "Технически правила и норми", "Инвестиционни дейности" и Дирекцията за национален строителен контрол.

В края на март 2010 от БСП обявиха, че фирма на зам.-министър от ГЕРБ е надълбоко в аферата "Цанков камък", и поискаха оставки в МРРБ.

Според червените фирмата “Арнаудов консулт” на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов е тясно свързана с хидроенергийния проект.

Тогава справка в Търговския регистър показва, че преди да заеме поста, Георги Прегьов е имал дялове във фирма „Професионал консулт" ООД – Благоевград, и е бил един от управителите на фирма „Консултантска инженерна група", която в консорциум с фирма „Арнаудов консулт" изпълнява строителния надзор на проекта „Цанков камък”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase