Снимка: Булфото
fallback

Централната избирателна комисия (ЦИК) регистрира 18 кандидат-президентски двойки за предстоящите в края на октомври избори. Днес изтече срокът, до който претендентите за "Дондуков 2" можеха да подадат документи в комисията.

В последния срок документи подадоха и Светослав Витков, по-известен като Светльо от Хиподил, и Венцислав Мицов, които успяха да съберат необходимите 7000 подписа.

Дали обаче всичко с подписката им е наред ще стане ясно до 20 октомври. Това е срокът, до който ЦИК ще проверяват документите за регистрацията на двете парти и двата инициативни комитета, които се регистрираха в днешния последен ден.

Освен нестандартната двойка Витков-Мицов, днес своите кандидати за президент и вицепрезидент са регистрирали БЗНС, които издигат съответно Николай Ненчев и Жеко Иванов и Българската демократична общност с Андрей Чобанов Ангел Мирчев.

Другата двойка, издигната от инициативен комитет, която хвана „последния влак“ за вота наесен е Николай Василев-Владимир Савов.

Освен тях за изборите като кандидати за президент и за вицепрезидент са регистрирани Росен Плевнелиев и Маргарита Попова от ГЕРБ, Ивайло Калфин и Стефан Данаилов от БСП, Волен Сидеров и Павел Шопов от "Атака", Атанас Семов и Поля Станчева (РЗС), Румен Христов и Емануил Йорданов от коалиция "Съюз на десните сили", Мария Капон и Николай Кисьов (ЕНП), Красимир Каракачанов и Даниела Симидчиева-Димитрова от ВМРО-БНД, Сали Шабан Ибрям и Валентина Гоцева от НД "Единство", Стефан Солаков и Галина Василева от Национален фронт за спасение на България, Павел Чернев и Анелия Делчева от Партия за хората от народа.

Другите двойки, издигнати от инициативни комитети, са Миглена Кунева и Любомир Христов, Димитър Куцаров и Камелия Тодорова, Венцислав Йосифов и Илиян Димитров и Алексей Петров и Николай Георгиев.

На 20 септември ще бъде изтеглен жребият за подреждането на кандидатите в интегралната бюлетина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

273

тонци

преди 12 години

ТОТАЛИТАРНО КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА. Да, в това е превърната България в момента - държава, в която процъвтяват монополистите, престъпниците крадат от парите на хората, а полицията и съдийте ги пазят от "хорската любов". В това число визирам и политиците, които идват на власт с ясното съзнание да крадат, да си прокарват закони и закончета, за да могат да вършат безнаказано и нагло далаверите си. Това трябва да спре веднъж завинаги!

272

тонци

преди 12 години

Нужно е да бъдем обединени и да се поддържаме, защото само така, бихме могли да свалим тази политически наложена ни система на управление. Ако не го направим сега, нещата в държавата ще се влошават все повече, хората ще се обезверяват и един ден ще се събудим остаряли, обедняли и мизерстващи в собствената си ТОТАЛИТАРНО КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА.

271

тонци

преди 12 години

Трябва да се разчупи тоя партиен модел! Политиците ни са вече нетърпими с техните абсурдни политически игрички! Нужна е радикална промяна в изборните методи и във воденето на парламентарните дебати. Нетърпимо е безочието, нахалството и крайното неглижиране на проблемите на хората. Трябва да се спре с тая престъпна корупционна практика! Ще гласувам за Светльо с ясното съзнание, че той е един от нас!

fallback