Цецка Цачева. Снимка: БТА
fallback

Освен депутатите, които в последните седмици често със закъснение идват на работа, и министрите подкараха с тази практика.

Днешният пленарен ден на Народното събрание е посветен само на парламентарния контрол.

Пръв на питания на депутатите в 9 часа трябваше да отговаря министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Трайков обаче закъсня и постави в деликатна ситуация председателя на парламента Цецка Цачева. Тя започна да се чуди какво да прави, след като изчете постъпилите въпроси към министрите за следващите седмици.

„Да продължим със следващите по ред”, предложи Цачева. Президиумът на министрите обаче се оказа празен, защото и следващият в контрола – министърът на спорта Свилен Нейков, се оказа отсъстващ от залата.

Ситуацията спаси депутатът на социалистите Пенко Атанасов, който излезе на трибуната и се оплака, че за поредна седмица въпросът му към министъра на отбраната остава без отговор заради други ангажименти на Аню Ангелов.

 „Въпреки че доколкото знам, днес министърът присъства на авиошоу”, коментира червеният депутат.

Докато Пенко Атанасов коментираше своя казус, в залата в 9.10 ч. се появи и Трайчо Трайков. Три минути след него влезе и колегата му Свилен Нейков.

Преди началото на парламентарния контрол по предложение на Цачева депутатите решиха да заседават извънредно на 20 септември.

Народните представители няма да работят тази събота и затова ще отработват почивния 23 септември (петък) във вторник следващата седмица.

Извънредното заседание ще започне в 15.00 часа. Преди това ще заседават парламентарни комисии.
     

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

кикс

преди 12 години

да, били са до тоалетната и затова са се забавили

53

ив

преди 12 години

*** понякога и репортрите ме изумявате с вашите *** статии... Закусняли, закусняли, следващия път по от рано, че тия задръствания, селяните си дойдоха....

52

Provision

преди 12 години

Нормално е да закъснеят.Ненормално е ако ги няма.Като гледам са дошли, така че какъв е проблема?

fallback