Снимка: Булгартабак
fallback

"Купувачът на „Булгартабак Холдинг” е ясен и това е руски финансов инвеститор. БТ Инвест е дъщерното дружество на собственика, но не е офшорка",  заяви пред депутатите директорът на Агенцията по приватизация Емил Караниколов.

Според него, всички представени досега документи, показват само тази информация за собственика и не може да отговаря на спекулации.

Левият депутат Петър Димитров попита Караниколов за средствата, с които „Булгартабак” разполага към момента.

"Към 7 септември сумата, с която разполага дружеството в кеш, е в размер на 57 млн. лева или 24 млн. евро. На всяко 14-то число обаче се плащат акцизи, а освен това дълготрайните кредити на дружеството са в размер на 14 млн. лева.

Не забравяйте, че започва и кампанията за изкупуването на тютюна. От тези пари има половин милион долара в американска банка, които са за обезпечаване на рискове. Единственото нещо, което може да се продаде от „Булгартабак”, са материалите, с които се правят цигари", отвърна му Емил Караниколов.

Той бе категоричен, че дружеството се намира в много добро състояние.

Oще по темата

"Цената, постигната от агенцията, е изключително добра", подчерта той.

Караниколов заяви, че през 2008 г. Бритиш Американ Табако са предложили сделка в размер на 200 млн. долара, но че са искали законодателни промени, както и са имали намерение да продадат два завода от дружеството.

"Сега няма такова нещо, сега продадохме само бизнеса", добави Караниколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Честито!

преди 12 години

Лукоил номер 2................аз вече отказах цигарите.А вие?

53

sofeto

преди 12 години

Няма страшно студент..... няма да ти натроша кокаляците а ще пием по една (няколко CUBA), аз там съм работил още от началито на осемдесете години!!!

52

sofeto

преди 12 години

Утре вечер ако не съм уморен в 8 Vorne..... termin

fallback