Йордан Цонев. Снимка: Булфото
fallback

ДПС са удовлетворени от някои аспекти на сделката за Булгартабак, включително и от клаузите за изкупуване на тютюн, обяви депутатът от движението Йордан Цонев, след като изслуша в НС шефът на Агенцията по приватизация Емил Караниколов.

Oще по темата

"Би било добре да има още гаранция за работните места, но и тези клаузи са стъпка напред спрямо други сделки", посочи той.

"Краят на сагата с продажбата на Булгартабак е по-скоро положителна стъпка, отколкото отрицателна", каза Йордан Цонев.

Той допълни,  че не може да се посочи точно кой е собственик на австрийската фирма "БТ Инвест", защото това било в разрез с правилата на бизнеса.

По думите му сделката открива перспективи за развитие на дружеството и това ще бъде следено от ДПС.

"Тази сделка е важна за поминъка на електората на Движението", призна още Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Хъмммммм...

преди 12 години

Когато ГЕРБ спечели изборите през 2009 г., само за една нощ медиите на Пеевски се обърха на 180 градуса и започнаха безогледно да се слагат на ГЕРБ и лично на Борисов, за да се стигне до днешната ситуация, в която те се явяват като основно пропагандно острие на ГЕРБ. Блюдолизничеството им към управляващите може да се сравни само с това на Волен Сидеров.Делян Пеевски не стъпва в парламента. Двамата с Ахмед Доган са най-отсъстващите от работа депутати. Особено знаково бе отсъствието им и при поискания от Борисов вот на доверие, с което на практика те подкрепиха правителството на ГЕРБ, като не се появиха в залата и не гласуваха срещу него.След победата на ГЕРБ на парламентарните избори през 2009 г. нито Пеевски, нито майка му, нито медийната им империя бяха проверени за злоупотреби. Никой не ги попита откъде са се сдобили с милионите, с които и до днес изкупуват на килограм медии и разпространителски фирми. Нищо не е в състояние да задвижи Комисията за защита на конкуренцията, парламентарната комисия за борба с корупцията, разследващите органи на МВР и прокуратурата. Нещо повече човекът, който се превърна в символ на корупцията на ДПС, беше сниман да се среща със зам.-финансовият министър Владислав Горанов в заведение в центъра на София, а от последвалата реакция от страна на Бойко Борисов стана ясно, че той не вижда нищо нередно в срещите между двамата политически опоненти.

37

ISTINATA

преди 12 години

S DVE NESHTA SE OBYASNYAVA TUI,KOETO STAVA DNES,ENERGICHNA PROSTOTIYA SAIUZENA S INTERES.....

36

Анонимен

преди 12 години

защото това било в разрез с правилата на бизнеса?

fallback