fallback

 

В Пловдив премиерите на България и Долна Австрия – Бойко Борисов и Ервин Прьол, запалиха две турбини за производство на топлинна енергия и ток. Те носят нежните имена „Сиси” и „Марица”.

Името на първата турбина е измислено от австрийския премиер и носи името на императрицата от Австрия – Сиси, а другата е кръстена от Бойко Борисов – Марица като едноименната река. 

Обявяването на имената предизвика бурен смях сред гостите в пловдивската топлофикация, собственост на EVN.

Инвестицията в новата централа е на стойност 100 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

пако

преди 12 години

Червените *** пак не могат да проумеят разликата защото не е в тяхна полза!!!!Ако има нещо което не е вярно и има разлика в цените на произведената енергия,защо не излязат големите" специалисти "от БСП и да го оборят ,а не да мълчат като риби!!!!И къде е големият хидроинженер от ДПС с комисионна 2 000 000 лева Ахмед Доган ,той е толкова голям "специалист" че веднага ще види разликата-просто комисионната на тези две турбини, от тези на Цанков Камък е с 2 000 000 лева по-малко!!!!!!!!!!!!!!!!!

44

Кръстниците

преди 12 години

"Борисов стана кръстник с колегата му от Долна Австрия.."Той си беше Кръстник още през 1994г., само че колегата му не беше от долна Австрия, а от Долна Диканя, Пернишко.

43

9689

преди 12 години

Каква ще бъде цената на ел енергията от тази ТЕЦ и от Цанков камък,някой замисля ли се?Разликата е огромна и ще плащаме ние а не тези крадливи хългазници.

fallback