Снимка: БТА
fallback

"Кадафи рекетира България със сключеното споразумение с Либия за връщането у нас на шестимата осъдени на смърт български медици”, заяви в Пловдив премиерът Бойко Борисов.

В четвъртък вечер в Париж той участва в среща на лидерите от Европейския съюз, на която бе признат Преходният съвет на Либия и бе взето решение властта да се предаде в ръцете на гражданите, които да проведат демократични избори.

По този повод Бойко Борисов обяви, че ще постави въпроса за либийския дълг към България отново на дневен ред, тъй като става въпрос за десетки милиони левове.

"България по никакъв начин не трябва да загуби тези пари”, допълни премиерът.

По думите му преди време споразумението е било обявено за успех.

"То наистина е успех, тъй като нашите сестри си дойдоха живи, но цената е огромна за това", смята премиерът.

Oще по темата

На срещата с европейските лидери в Париж Борисов е поставил няколко искания.

"Аз настоях да се гарантира сигурността на тези, които отиват да помагат в Либия – лекари, строители и военни, защото България е пострадала много от Кадафи”, завърши министър-председателят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Пешо

преди 12 години

Той тък чак сега се сети!Що не се сети докато на Кадафито не му се клатеха краката а сега се праиш на мъж предизборно?

97

галактика

преди 12 години

Британски разузнавач е изиграл важна роля за освобождаването на сестрите и двамата лекари. Името му и подробностите се пазят в тайна. Не мисля, че при такива обстоятелства имаме думата. Впрочем, *реве* се само за пари, за нищо друго....

96

Има нещо скрито

преди 12 години

За най-голямо съжаление и с извинение, народът има една поговорка" На ебано дупе цяр няма". Що се отнася за съденето на сестрите ни, не сте ли забелязали, че откакто започна този съдебен процес, та и досега детската смъртност в България е силно нарастнала: от лекарски грешки, катастрофи, болести, тяхна агресивност. И колко много нарстнаха децата с недъзи или вродени аномалии. Изглежда проклятието на Либийските майки застигна България. Замислете се добре и се питайте, каква е истината.

fallback