Ваньо Шарков. Снимка: Булфото
fallback

ГЕРБ връща член 1 от Живковата конституция, алармираха от Синята коалиция.

Сините заявиха, че проекти за ремонт на пътни участъци на Областно пътно управление във Велико Търново са съгласувани с координатора на ГЕРБ в града.

„Има пряко политическо вмешателство в държавните органи, каквото никога не е имало“, възмути се депутатът от ДСБ Иван Иванов.

От коалицията предоставиха на журналистите документи от директора на областното управление до Агенция "Пътна инфраструктура", в които е посочено, че предложението за включване на участъци от републиканската пътна мрежа за проектиране през 2011 г. е съгласувано с областния координатор на ГЕРБ и е одобрено от областния управител.

„Искам официално да обявя, че член 1 от конституцията от Живково време вече е възстановен. Само името на партията с водещата роля е променено”, заяви Ваньо Шарков от СДС.

Синята коалиция настоява незабавно да бъдат уволнени дисциплинарно всички замесени в този случай длъжностни лица.

"Това, което ви представяме, изисква действия от страна на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и на премиера Бойко Борисов“, каза депутатът от ДСБ Иван Иванов.

Ако не бъдат предприети такива действия, ще означава, че те толерират и насърчават практики, които не са съществували през последните 20 години, добави народният представител.

 

На следващото си заседание Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще разгледа случая с подписа на народния представител и областен координатор на партията във Велико Търново Христо Христов върху документ на АПИ, съобщиха по-късно от партията.

След като членовете на Изпълнителната комисия се запознаят с всички факти и обстоятелства около казуса, ще излязат със становище по случая.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

205

някой

преди 12 години

До: номер 205 (Мирослав)Мирославе, на колко си годинки моето момченце?Да не дава Господ да ти се случва такова ужасно нещо като управлението по времето на Тодор Живков!!!Само това мога да кажа! Пази Боже!

204

някой

преди 12 години

Малко им остана да управляват! И тяхното време ще свърши!Ха!!! Че това да не им е първия случай? Ами "политподготговката" в някои училища - открита пропаганда за ГЕРБ в училище? Това какво е???

203

Килъра

преди 12 години

В момента държавата и народа е в критично положение и това, че строят магистрали няма да ни подобри положението, бъдете сигурни! Щели инвеститори да доидат, че била построена автомагистрала Люлин... този чува ли се какви ги говори???

fallback