Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи. Снимка: БТА
fallback

Правителството одобри допълнителни бюджетни кредити за 2011 г. в размер на 22 млн. лв.

От тях 15 млн. лв. ще бъдат преведени на МВР. Средствата ще се разпределят по три направления, уточняват от правителствената пресслужба.

МВР ще погаси част от просрочени задължения за текуща издръжка.

С капитал ще се подсигури и дейността на Специализирания отряд за борба с тероризма, за който ще бъде закупена техника.

С част от сумата ще се осигурят помещения и техника за нуждите на новосформираното структурно звено към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, което ще се занимава със случаите, разглеждани от Специализирания наказателен съд.

Останалите 7 млн. лв. ще бъдат за Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” към Министерството на правосъдието.

С тях ще се осигури дейността по изпълнение на наказанието „лишаване от свобода”.

Отпуснатите 22 млн. лв. са от резерва за непредвидени и неотложни разходи, предвидени в държавния бюджет за 2011 г.

Те ще се превеждат регулярно на двете министерства чрез месечни лимити за плащания до края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

гарантирано от ГЕРБ

преди 12 години

Дружества и банки прехвърлят взимания на мутренски фирми, алармира Константин Пенчев, омбудсман на България. В интервю за "Новинар". Хората се оплакват, че са рекетирани. Става дума за доставчиците на обществени услуги като топлофикация, електроразпределителните дружества, мобилни оператори. Банки се възползват от законовата възможност да си прехвърлят вземанията на други фирми със съмнителна репутация, които изненадват длъжниците на тези дружества или банки с новината, че тези взимания вече са прехвърлени и започват да искат събирането им с методи, които бяха познати от началото на прехода.Нарушение на закона няма. Но когато си монопол, когато си доставчик на обществени услуги в огромен размер и си една богата и уважавана фирма или банка, макар да има законова възможност да се прехвърли вземането на фирми със съмнителна репутация, нямаш морално право, е позицията на Пенчев.

27

Зевзек

преди 12 години

22 млн. за МВР. правосъдие и... ИЗБОРИ. С тия 22 млн. ще си платят предизборната кампания...началникът ще ги разпредели към другото ведомство, което ръководи сиреч предизборния щаб на ГЕРБ!!!!!!

26

kk

преди 12 години

И до изборите да не оставите нещо в резерва,ей?Ще ви се смеят хората!Давайте както сте я захванали,че онзи "Спец съд" трябва да работи!

fallback