Снимка: архив Булфото
fallback

Вицепрезидентът на републиката трябва да бъде натоварен с функциите на омбудсман или неговата институция да бъде премахната, защото не е нужна.

Това заяви лидерът на ВМРО-БНД и кандидат за държавен глава Красимир Каракачанов.

Той обаче поясни, че този въпрос трябва да бъде решен от законодателя.

"Сега президентът натоварва вицепрезидента с някои функции, които по принцип са негов прерогатив. Институцията на вицепрезидента трябва да бъде "уплътнена", като му се възложат функциите на омбудсман", допълни Каракачанов.

По думите му кандидатът на ВМРО-БНД за вицепрезидент ще бъде жена с авторитетно име, която може да се справи перфектно с работата на социален министър.

Кандидатурата й обаче ще бъде обявена през септември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Иван Бухов

преди 12 години

У нас главните проблеми за момента са:- Излишно многото кандидати за президенти, част от които не смятат да стават президенти, а да пречат други да не стана; - Излишно се говори за задълженията на президента и виципрезидента и малко за свикване на Велико Народно Събрание, което не само тезе, а и много други проблеми трябва да реши, но нямат интерес днешните пишман политици от такова нещо в скоро време, защото важното е да се напечелят, да се накрадат от злочестия ни народец!!!!!

32

Бай Тошо

преди 12 години

Че тоя пич кога обяви кандидатурата си за президент?

31

ликтор

преди 12 години

Каракачанов ,пак си присвояваш чужди идеи !!През 2005 г. от ДСБ го предложиха това !!!Проверете го в start.bg - избори 2005 .

fallback