Снимка: Булфото
fallback

Проблемите с отнетия лиценз на "Лукойл" ще бъдат решени с намесата на премиера Бойко Борисов като арбитър в спора между компанията и правителството и рафинерията ще продължи да работи.

Това прогнозира лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти в Горна Оряховица.

По думите му, при една комплексна оценка на нарушенията на компанията за изминалите години би трябвало направо да се развали приватизационният й договор.

Oще по темата

Oтнемането на лиценза сега звучи предизборно, защото това се предприема в специален момент, след като от години е известно, че на практика "Лукойл" произвежда и търгува с горива без контрола на държавата, заяви Сидеров.

Според него въпросът за контрола ще остане и след като рафинерията възобнови производството.

Сидеров днес даде съвет и на финансист №1 в страната Симеон Дянков – да демонстрира последователност в действията си, така че загубите за държавата от акцизи и ДДС да бъдат ограничени.

Ако не видим такова развитие, това ще означава, че между правителството и руската компания е била постигната сделка, е мнението на лидерът на  "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

nov

преди 12 години

Браво на Волен!Той е единственият политик, който го е грижа за България! А на форумните плювачи ще кажа само - Много сте зле...я кажете аргументирано какво лошо има в това вместо при чешките пенсионери, парите които даваме за ток да идват при нашите майки и бащи, баби и дядовци. Или парите от бензин да отиват за училища, пътища и т.н. вместо да влизат в нечии руски джобове? Волен е много прав! Дано стане президент. Много мои приятели и познати ще гласуват за него.

88

желко

преди 12 години

Ако до вторник не бъде постигнат консенсус, правителството на САЩ ще изпадне в несъстоятелност да плаща както заплати и пенсии, така и външните си задължения. АМИ В България, като затворят най-голямото работещо предприятие, какви са очакванията?

87

бъшеш колоездач

преди 12 години

ТРАЙКОВ - ОСТАВКА!ДЯНКОВ - ОСТАВКА!ПЛЕВЕНЛИЕВ - ОСТАВКА!

fallback