Снимка: Reuters
fallback

Либийската опозиция официално се разграничи от консулския служител Ибрахим Ал-Фуерис. Това става ясно от писмо на Преходния национален съвет в Бенгази до българското външно министерство, съобщава БНР.

Вчера Ал-Фуерис превзе либийското посолство и се обяви за представител на Националния преходен съвет в джамахирията, който преди близо два месеца България призна за легитимен представител на либийския народ.

Той не принадлежи към съвета, се казва в писмото, подписано от Слахедин Бишари, заместник външен министър от опозиционното правителство.

Бишари препоръчва Ал-Фуерис да бъде депортиран от България.

Oще по темата

Вчера от Министерството на външните работи го обявиха за persona non grata заради това, че е разработван от службите у нас.

Те се позоваха на точка от Виенската конвенция, според която една страна може да изгони дипломат на друга държава, ако той извършва неспецифична външна дейност.

От външно министерство му дадоха 24 часа да напусне страната. Срокът вече изтече и Ибрахим Ал-Фуерис няма дипломатически имунитет на консул у нас.

Той обаче е на либийска територия в сградата на посолството в столичния квартал "Младост", съобщава БНР, а там полицията не може да го арестува и екстрадира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 12 години

"Бишари препоръчва Ал-Фуерис да бъде депортиран от България."НЕАМ ДУМИ...

14

Акъл море

преди 12 години

Този юнак най-вероятно е работил за българските служби срещу Кадафи,обаче е сгафил или не е свършил работа и е загубил доверие.Възможно е и да се е опитвал да работи за Кадафи в същото време и е бил засечен от наште.Станал е опасен,не е могъл и да помисли да се върне при Кадафи защото онзи ще го закачи на първия стълб,където му е и мястото и се хваща за последната сламка-опозицията.Обаче и от там не го искат.Сега се е заключил в *** на либийско и звъни наляво и надясно с мобилния дано някой с

13

Анонимен

преди 12 години

Държавата ни е цирк, Вие да не очаквате, че ще пратят нормални представители- разбира се, че ще пратят клоун, да е в унисон с мястото, където се намира.

fallback