Снимка: архив Булфото
fallback

От левицата предлагат минималната пенсия от 1 септември да стане 143,16 лева. В момента размерът й е 136,08 лв.

БСП настоява и за увеличение с 30 лв. на обезщетението за отглеждане на малко дете, което в момента е 240 лв.

"Добре че дойдоха изборите, че да вдигнете минималната работна заплата. Първо щяхте да вдигате всички пенсии, след това вдигнахте само минималната пенсия, а накрая – само вдовишките добавки. Сега ви предлагаме да вдигнете минималната пенсия с 5,2%".

Така шефът на Комисията по труда и социалната политика Драгомир Стойнев (БСП) обоснова от парламентарната трибуна двете искания на левицата.

"Никой няма да възрази да бъде увеличена добавката за отглеждане на малко дете на 270 лв. Не вадете доводите, че това не е съгласувано със социалните партньори", подчерта депутатът.

Стойнев попита кой социален партньор би възразил срещу това: "Имаме демографски проблем и след около 50 г. ще сме около 5 млн. души, затова направете този жест", отбеляза той.

Според депутата от ГЕРБ Светлана Ангелова народните представители предлагат промени в бюджета за социално осигуряване без необходимата финансова обосновка.

"150 млн. лева са нужни за вашите промени, откъде ще ги вземете? Правите си сметки без кръчмар и как ще платите сметката за вашия популизъм? Най-важното за вас е да хвърлите предизборно предложение и да привлечете вниманието преди вотовете, както направихте през 2009 г., когато дадохте 825 млн. лева за българските пенсионери", заяви Ангелова.

Тя подчерта, че за ГЕРБ по-важна е финансовата стабилност на страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

rumen221

преди 12 години

Приятели,Минималната заплата от 270лв. е ПОД ПОЛОВИНАТА ОТ МИНИМАЛНАТА СПРАВЕДЛИВА ЦЕНА НА ТРУДА Необходимо е не замразяване, а промяна в ЦЯЛАТА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА И ДАНЪЧНА СИСТЕМА У НАС!!!Какви са минималните жизнени и социални изисквания:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е физически геноцид!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 686лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва социален геноцид!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва Национален геноцид Защото децата ни възпроизвеждат нацията...!!!ИЗВОД:- Минималната издръжка на четиричленно семейство с двама работещи, ТРЯБВА ДА е 2112лв!!! - Днес средната заплата е само 640лв..., а семейният ни доход е 1280 леваОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от европейската!!!Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!- За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят: Данък печалба за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да платят ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...!!!Конституцията постановява:Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество- Къде е казано, че доходите на физическите лица СЕ РАЗЛИЧАВАТ по нещо- Къде е казано, че ТРЯБВА да има тавани в данъчното, социалното или другите видове осигуряванияНапротивПак по Конституция не се допуска никаква дискриминация:Чл. 6.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, лично и обществено положение или имуществено състояние...Днес ДВЕ ТРЕТИ от пари ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА, Финансовата диващина на Дянков, наречена Пакт за ликвидация на българския народ и Държава, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИЕТА, защото така се ограничават правата на Народното събрание и ПРАВОТО НА ЖИВОТ НА БЪЛГАРИТЕА ДЯНКОВ ИСКА ДА УЗАКОНИ ТОЗИ ГРАБЕЖ В КОНСТИТУЦИЯТА!!!

123

Анонимен

преди 12 години

що триете коментари, който ясно си казват, че тва е просто един предизборен трик ве

122

Анонимен

преди 12 години

еха.... БСП-то се загрижили за народа и то кога ??? 1 месец преди изборите...хехе

fallback