Атанас Семов (вдясно) и депутатът Емил Василев пред централата на РЗС. Снимка: Булфото

РЗС настоява правителството и парламентът незабавно да излязат с официална позиция по атентатите от вчера. Това заяви на пресконференция в централата на партията заместник-председателят й Атанас Семов.

"Вчерашните несвързани и нелогични отделни изявления на Бойко Борисов, Цветан Цветанов и парламентарната група на ГЕРБ бяха безотговорни, инфантилни и с аматьорски политически речник“, заяви Семов.

„Те създаваха внушението, че извършителите не трябва да се търсят и преследват, защото „били ясни, но нямало доказателства” – абсурдна теза за правителство, което се хвали, че Европа го хвали за борбата с престъпността“,  смята зам.-шефът на РЗС. По думите му така се насажда и трайно чувство за безнаказаност на престъпленията“.

Държавните институции са длъжници на българския народ и трябва да положат категорични усилия за разкриването на извършителите на взривовете пред сградите на РЗС и ДСБ, посочи Семов.

Още по темата
От партията информираха, че смятат да сезират европейските институции за случващото се в страната. 

РЗС попита премиера дали използва ДАНС за политическа употреба и защо продължава да не пенсионира заместник-председателя Иван Драшков.

Председателят на столичната организация на партията Александър Димитров заяви, че вчера, в деня на взрива пред централата на РЗС, от ГДБОП го търсили за разпит, но не за инцидента, а за нарушаване на авторски права при кампанията "Ще уволня Бойко Борисов".

Премиерът оказва натиск кампанията ни да бъде прекратена, заяви лидерът на РЗС Яне Янев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase