Снимка: архив, БТА

Евродокладът е обективен и такъв, какъвто сме го очаквали през последните четири години. Това каза в Кюстендил вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Лично за мен е умерено позитивен, защото се констатира ясно политическата воля за реформите, които се осъществяват през последните две години", отбеляза вътрешният министър.

"Препоръката е да продължим реформите в съдебната система и, разбира се, по-бързото приключване на всичко това, което е свързано с бързото правораздаване", посочи Цветанов.

Още по темата

"За мен е изключително важно и удовлетворително, че се отбелязват реформите в полицията и също така оперативната връзка между оперативните звена и Криминална полиция", допълни министърът.

По повод това, че критиките са основно към България, а не към Румъния, Цветан Цветанов посочи, че миналата година Румъния е получила доста по-лош доклад.

"Днес можем да отчетем, че Румъния и България са на ниво, което по някакъв начин очертава по-добра перспектива и за двете страни", смята Цветанов.

"Това, което трябва да бъде анализирано и от съда, и от ръководителите на съдебната система, е действително да могат да се прилагат съдебни практики и да се анализира защо пропуските са налице, при положение че 20 години казваме, че нашата независима съдебна система ще може сама да се оправи и да се реформира по начин, по който да съответства на всички европейски правни системи", каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase