Шефът на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Снимка: Булфото
fallback

Принципите на ГЕРБ изискват минимум три кандидатури за даден пост, заяви шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев по повод споровете около избора на нов директор на НОИ.

Вчера зам.-председателят на социалната комисия Светлана Ангелова оттегли кандидатурата си, след като беше номинирана от депутатите ГЕРБери.

Другата известна кандидатура за управител на НОИ е на Бисер Петков, който е бил зам.-председател на комисията за финансов надзор. Неговата номинация е поддържана от финансовия министър Симеон Дянков.

"Знаете принципите на ГЕРБ още от създаването на гражданското сдружение, че изискваме минимум три кандидатури за даден пост, за да може наистина да има избор, а не да се връщаме в тоталитарното време, където избираш от един човек", мотивира се Велчев и настоя за три номинации независимо кой ги предлага.

Вчера Изпълнителната комисия е предложила всеки един от кандидатите за управител на НОИ да представи визията си за развитие на института.

Oще по темата

"Това, което и премиерът Борисов вчера каза, че иска зад тези номинации да има подписите на хората, които предлагат, защото това е важен пост, знаете НОИ – това е много важна институция, тежка за управление", каза още Велчев.

Бъдещият шеф на НОИ трябвало да има подкрепата на финансовото, социалното министерство, както и на парламента.

Велчев посочи, че до 10 дни трябва да бъде ясно кой ще поеме ръководството на НОИ.

"Ако от тези три кандидатури преценим, че не са достатъчно квалифицирани или достойни, ще искаме други кандидатури", категоричен бе шефът на групата на депутатите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Силовак

преди 12 години

ГЕРБ е единствената партия в България.Останалите са чисто и просто печалбари в Парламента.Българи, осъзнайте се и гласувайте за ГЕРБ на президентските!

17

Катя

преди 12 години

Съгласна съм с последните коментари, защото досегашните избори на Герб винаги сабили обмисляни достатъчно време,за да са най-добрите. Дано и отзи път стане така.

16

Анонимен

преди 12 години

сигурна съм, че ГЕРБ ще вземат вярното решение, както всеки път досега.

fallback