Лютви Местан. Снимка: Булфото

ДПС обяви, че е готово да поеме отговорността за внасянето на вот на недоверие към кабинета с тема: "Провал на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, отложеното за неопределено време присъединяване към Шенген, полицейщината и нарушаване на фундаментални човешки права".

Още по темата
"Готови сме с проект за мотиви и още утре ще направим първите консултации с останалите политически сили", обяви на пресконференция зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

Според него е целесъобразно вотът да бъде внесен още в началото или средата на следващата седмица.

Така вотът щял да бъде разискван в пленарната зала до края на следващата или пък в началото на по-следващата седмица.

Местан пресметна, че не е добре дискусията и гласуването по вота да се оставят за последните ден-два от сесията на парламента преди лятната ваканция.

"Очертава се доста широко съгласие за необходимостта от вот на недоверие за сигурността и обществения ред", коментира още дясната ръка на Сокола.

Той посочи, че целта на ДПС не е смяна на един или двама министри, а да се създадат предпоставки за предизвикване на предсрочни избори.

"Нашият вот не е насочен само към вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, но и срещу кабинета", подчерта Местан.

Така по думите му ДПС още веднъж заявява, че е готово за предсрочни избори и ги смята за необходими.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase