Снимка: архив Булфото

"Тракия" се строи. Магистралата е в срок и в бюджет", обяви пред Нова телевизия строителният министър Росен Плевнелиев.

В отговор на нападките на Синята коалиция, че правителството ще увеличи цената на "Тракия" с 50 милиона и ще забави финализирането й, министърът каза:

Още по темата
"Като са такива големи специалисти по магистрали, защо не ги направиха? За 46 години нито една завършена. Ние ще направим три за нашия мандат. Разликата е, че ние не се правим на специалисти, а гласуваме доверие на експертите.

Те направиха две важни неща. Първо, така направиха договора на магистрала "Тракия", че няма как да е по-прозрачен и по-ефективен и ние вече две години, след като работим по българските магистрали, нямаме никакъв анекс, с изключение на този на магистрала "Люлин", с който ускорихме, спасихме европейското финансиране и намалихме цената практически от планираните 230 милиона на 180 милиона", каза още Плевнелиев.

Министърът изрази още подкрепата си за пакта "Евро плюс", като я определи като "страхотна европейска програма, ориентирана към постигане на стабилност и устойчивост".

"Евро плюс" означава всички държави да адресират дългосрочно темата с устойчивостта на средата за правене на икономика, бизнес и растеж", допълни Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase